sursa foto:  jandarmeriaromana.ro

Cutremur în MAI! Brigada de Intervenție a Jandarmeriei, destructurată!

Cutremur în Ministerul Afacerilor Interne! Brigada de Intervenție a Jandarmeriei Române ar urma să fie destructurată.

Dezvăluire incredibilă! Potrivit publicației Național, din totalul de 28.000 de cadre, Jandarmeria Română ar urma să ajungă la 12.000.

Sursa citată susține că, în urma unei operațiuni sprijinite chiar de inspectorul general al IGJR, Constantin Florea, se va desființa total Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, se vor înjumătăți efective Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș”, și se vor destructura trupele mobile de intervenții, care vor fi „reorganizate” încă nu se știe cum.

„Concluziile prestabilite ale auditului s-a convenit că vor genera constatarea nevoii de reorganizare a Jandarmeriei Române, motiv pentru care vor fi constituite comisii care să propună reorganizarea în două etape.

Etapa 1- reorganizarea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și a Grupărilor de Jandarmi Mobile prin trecerea la Poliția Română a unui număr semnificativ de posturi cu tot cu personalul care le ocupă.

Etapa 2- reorganizarea Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Mai mult chiar, din ordinal conducerii IGJR, pe perioada auditului se desfășoară convocări ale adjuncților pe logistică și ale șefilor de serviciu/birou financiar-contabilitate, care astfel vor lipsi din unități.Urmare celor stabilite în cadrul grupului constituit în scopul anterior menționat, luni 23.092019, la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a sosit o misiune de audit, cuprinzând inclusiv specialiști ai Direcției Generale Logistice și ai Direcției Generale Financiare ale Ministerului Afacerilor Interne, cu scopul declarat de a analiza eficiența misiunilor efectuate de Jandarmeria Română, existând însă indicii că astfel s-ar susține încălcarea unor dispoziții legale. La Brigada Specială de Intervenții a Jandarmeriei au fost trimiși comisar șef de poliție Dumitru Barbu și comisar șef de poliție Mariana Bistrițeanu, desemnați de către comisarul șef de poliție Constantin Stoican, împuternicit director al Direcției Audit Public Intern”, scrie Național.

Mai mult, potrivit publicației menționate, jandarmii nu vor mai efectua misiuni pentru procurori.

Însă cel mai îngrijorător paragraf din raportul contrainformativ intrat în posesia noastră este cel care se referă la posibilitatea creării unui adevărat blocaj în justiție: ” În vederea îndeplinirii acestui scop de a putea bloca executarea misiunilor de restabilire a ordinii publice afectate cu ocazia unor acte grave de tulburare a ordinii publicii și încercare de preluare a puterii de stat prin mijloace nedemocratice, cei implicați au demarat un proces rapid de dezorganizare a unităților de intervenție ale Jandarmeriei Române, de timorare a comandanților acestora și de interpretare într-o manieră proprie a unor dispoziții legale, în sensul că misiunile executate de către efectivele de jandarmi în sprijinul unităților Ministerului Public și sub coordonarea efectivă a procurorilor ar avea un caracter nelegal”!!! Și astfel se ajunge la adevărata miză a întregului plan, retragerea jandarmilor de pe lângă structurile de Parchet reprezentând o adevărată ”rangă în dinți” dată procurorilor și mai ales anchetelor acestora! Pentru că aici nu este vorba doar de jandarmii care păzesc Parchetele sau de cei care participă la percheziții, în raport subliniindu-se cât se poate de clar că urmează a fi retrase efectivele care își desfășoară activitatea sub directa coordonare a procurorilor, inițiații sistemului știind foarte bine despre ce este vorba! Ce-i drept, pe timpul ”Republicii Procurorilor” sistemul s-a complăcut în ”cutuma” ca jandarmii de pe lângă structurile de Parchet să facă până și ”opis”-urile dosarelor prezentate în instanță, astfel că o retragere necontrolată a acestora ar bloca pur și simplu majoritatea acțiunilor de urmărire penală. Iar aici nu este vorba doar despre eventualele ”polițe” plătite celor de la DNA, ci de anchetele coordonate de către toate structurile de Parchet, inclusiv cele îndreptate împotriva crimei organizate, mai informează sursa citată.

Vezi și

Lovitură uriașă pentru o cunoscută bancă din România! Amenda colosală pe care o are de plătit

Traian Băsescu provoacă un cutremur! Pentru cine a lucrat, în realitate, Kovesi: ‘Acum au extras-o’

Vești importante! Ce persoane vor putea ieși mai repede la pensie

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare