sursa foto:  gandul.info

Cutremur în piață! Supermarketurile, out din orașe

O propunere legislativă aflată pe masa senatorilor ar putea arunca-n aer piața de comerț.

În curând, supermarketurile și hipermarketurile, precum Kaufland, Lidl, Carrefour, Cora etc. – ar putea fi construite doar în afara orașului, ceea ce ar crea un adevărat cutremur pentru proprietarii lanțurilor de magazine.

Potrivit unui proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari PMP, PSD, ALDE și UDMR, supermarketurile și hipermarketurile, adică magazine mai mari de 400 mp, ar urma să fie construite în afara orașelor.

„Amplasarea structurilor de vanzare cu suprafata mai mare de 400 m.p. se va face exclusiv in teritoriu periurban, conform prevederilor Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismului, cu modificarile si completarile ulterioare”, se arată în proiectul de lege care vine în completarea Ordonanței de Guvern nr. 99/2000.

„Ultimii 10-15 ani au fost marcați în România, în domeniul comerțului, de dezvoltarea rețelelor de supermagazine și hipermagazine, ceea ce a condus, pe de o parte, la modernizarea activităților de comerț cu amănuntul și cu ridicata, în prezent ponderea comerțului cu produse alimentare fiind de 50-60% la nivel național, iar, pe de altă parte, această extindere a creat o serie de dezechilibre în mai multe sectoare”, se precizează în expunerea de motive a propunerii legislative.

Vezi și

EXCLUSIV Gest uimitor făcut de Marcel Vela: ‘Am refuzat’

E oficial! Guvernul Orban îngroapă unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale Guvernului Dăncilă

EXCLUSIV Guvernul Orban a promis că elimină pensiile speciale! Ce înseamnă măsura – Suma care intră în Bugetul de Stat

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare