sursa foto:  bursa.ro

EXCLUSIV Gest uimitor făcut de Marcel Vela: ‘Am refuzat’

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut un gest de care foarte puțini oameni știu. Luptător cu Rol Determinant la Revoluția din ’89, Marcel Vela a renunțat la beneficiile acordate revoluționarilor.

În anul 2016, lui Marcel Vela i s-a conferit titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”, pentru faptele sale din Decembrie ’89.

Vezi și EXCLUSIV Țineți-vă bine! Adevăratul salariu al lui Gelu Voican Voiculescu!

Ca atare, potrivit OUG nr. 95/2014, el ar trebui să beneficieze de o indemnizație de gratitudine lunară în coeficient de 1,10, calculată pe baza coeficienților de multiplicare aplicați asupra câștigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata.

Marcel Vela ar trebui să beneficieze de o indemnizație lunară de revoluționar cu rol determinant, care, conform calculelor Bugetul.ro, este, în 2019, 5.679 de lei.

Totuși, în declarațiile de avere completate de șeful Internelor nu apare vreo indemnizație de revoluționar. Astfel, l-am contactat pe Marcel Vela pentru a ne lămuri.

Vela a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că a renunțat la indemnizația de revoluționar, așa cum de altfel a renunțat la toate drepturile care i se cuveneau pentru că a participat la răsturnarea regimului comunist.

Nu figurează nicio indemnizație de revoluționar la mine în ‘Declarația de avere’ pentru că am refuzat-o, la fel ca și pe celelalte drepturi (locuință, teren etc.). Pentru simplul motiv că nu pentru vreun avantaj personal am ieșit atunci, tânăr și rebel, pe strada care ducea spre libertate”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Marcel Vela.

Vezi și

E oficial! Guvernul Orban îngroapă unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale Guvernului Dăncilă

EXCLUSIV Guvernul Orban a promis că elimină pensiile speciale! Ce înseamnă măsura – Suma care intră în Bugetul de Stat

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare