sursa foto:  unica.ro

Dan Negru a răbufnit: În Italia sau Franța erau obiective turistice! Noi promovăm roabele cu șampanie din Mamaia

Prezentatorul TV, Dan Negru, trage un nou semnal de alarmă printr-o postare pe facebook cu privire la modul în care se promovează turismul în țara noastră.

 

 

 

Dan Negru a prezentat, într-o postare pe Facebook, celebrele fântâni de la Păunești, din județul Vrancea:

„În Italia sau în Franța erau obiective turistice aflate pe toate hărțile. Turismul de la noi promovează vara roabele cu șampanie din Mamaia și iarna, cozile de mașini de pe DN1. Atât.“, a scris Dan Negru pe Facebook.

În comuna vrânceană Păuneşti există un loc unic în România – aproape de centrul comunei, au fost construite în vechime 20 de fântâni cu ciutură şi cumpănă, un ansamblu de patrimoniu care a atras atenția specialiștilor de la Cartea Recordurilor.

Cea mai mare parte a celor 20 de fântâni sunt funcţionale şi astăzi şi reprezintă mândria localităţii. Au fost săpate din nevoia ca oamenii să aibă apă, mai ales că Păuneşti este o comună amplasată pe mai multe dealuri, unde pânza freatică se află la mică adâncime.Cu toate că fântânile sunt bun de patrimoniu unic în lume, autoritățile nu s-au grăbit să le conserve prin clasarea lor ca monumente istorice. Ce n-au invins secolele care au trecut peste aceste fântâni, invinge, se pare, birocrația, conform dcnews.ro

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare