sursa foto:  cotidianul.ro

Dat afară de Marcel Vela, fostul număr 2 din MAI ar pregăti un tun de proporții! Combinație cu omul care l-a lansat pe Sebastian Ghiță

Dat afară de ministrul Marcel Vela din funcția de secretar de stat a Ministerului de Interne, Dumitru Daniel Chirilă ar pregăti un adevărat tun financiar.

Fostul număr doi din MAI ar face această mișcare împreună cu Dumitru Octavian Nicolau, omul care l-a lansat în lumea „Băieților Deștepți” pe Sebastian Ghiță, și cu Marcel Opriș, fost șef al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Miza ar fi proftul maxim pe care vor să-l scoată din implementarea a două directive europene cu privire la interoperabilitatea sistemelor informatice ale structurilor din cadrul MAI, dezvăluie Național.

Mulți ar putea crede că fostul secretar de stat din MAI, Dumitru Daniel Chirilă este deja ”istorie” în sistem. Mai ales după ce – gest surprinzător chiar și pentru inițiați avizați ai serviciilor – Klaus Iohannis nu a acceptat nominalizarea sa ca și ministru de Interne. Șeful statului renegându-și astfel, cel puțin la vedere, unul dintre oamenii de încredere ai propriei Administrații Prezidențiale, acolo unde Chirilă a și activat de altfel… Numai că de-abia după ce a scăpat de corvoada funcției la vedere de secretar de stat și apoi lăsat ceva vreme chiar la conducerea operativă a întregului Minister de Interne, Chirilă pare că de-abia acum se poate mișca cu adevărat ca ”peștele în apă”. Bineînțeles, alături de vechiul său colaborator, Dumitru Octavian Nicolau, alias ”Octav”, pentru cunoscători. Omul ”fără chip” care susține afacerile de miliarde derulate în jurul fostului șef al Serviciului de Telecomunicații Speciale, încă de pe vremea când soția sa îi vindea în 2005 participația la firma 2K Telecom afaceristului Sebastian Ghiță. Cel care intra astfel în selectul club al ”băieților deștepți” din sistem. De unde însă este foarte probabil ca în cele din urmă să îl fi scos tot cei care l-au băgat…”, precizează sursa citată.

„Miza fiind una uriașă, pentru a se scoate astfel profit maxim din implementarea a două directive europene cu privire la interoperabilitatea sistemelor informatice ale structurilor din cadrul MAI. Situația fiind similară, ce-i drept și în cazul Ministerului Afacerilor Externe, supus de asemenea unui val de ”oferte de nerefuzat” de la o ”nouă ” firmă. Cea care totuși pare să-și fi păstrat atât acționariatul mai mult sau mai puțin din umbră, cât și ”corpul de elită” al lobiștilor de serviciu…”,mai spune Național.

Despre Daniel Chirilă, Bugetul.ro a dezvăluit că încasează o pensie uriașă.

Vezi și Omul dat afară, de la conducerea MAI, de Marcel Vela încasează o pensie impresionantă

Bugetul.ro vă dezvăluie astăzi ce pensie impresionantă are Daniel Chirilă la doar 41 de ani.

Conform ultimei declarații de avere, completate de Chirilă în luna septembrie, ce a fost verificată de Bugetul.ro, acesta încasează anual 91.200 de lei.

Practic, în fiecare lună, poștașul îi livrează fostului număr 2 din MAI 7.600 de lei.

Daniel Dumitru Chirilă s-a pensionat la 39 de ani, iar acum are 41 de ani.

Vezi și

EXCLUSIV Lovitură de teatru: După reorganizare, dă cu plus! Violeta Alexandru crește numărul de bugetari

Lovitură pentru Guvernul Orban! Răsturnare de situaţie în privinţa dublării alocaţiilor! Mutare în regim de urgenţă, la Senat

Guvernul Orban schimbă tacit legea! Cine va mai putea beneficia de bani de la stat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare