sursa foto:  hannity.com

De necrezut! Cine s-a retras dintr-o funcție importantă în stat din cauza acuzațiilor de plagiat

În România plagiatul este la modă și chiar dacă este vizibil și din avion, cei prinși asupra faptului nu renunță sub nicio formă la funcții. Nu același lucru se întâmplă în SUA unde o consilieră a lui Donald Trump a renunțat la a mai face parte din echipa viitorului președinte american din cauza unor astfel de acuzații.

Monica Crowley, comentatoare politică a rețelei de televiziune Fox News, a luat această decizie după ce într-o carte a sa au fost găsite mai multe fragmente plagiate, informează Reuters.

„După o reflecție îndelungată, am decis să rămân la New York pentru alte ocazii de carieră și nu voi ocupa nicio funcție în noua administrație”, a declarat Crowley într-un comunicat de presă.

Vezi și Scandare uimitoare la protestul organizat față de OUG privind grațierea! „Popor de idioți…”

De ce se teme Laura Codruța Kovesi?

Monica Crowley a fost desemnată pe 15 decembrie de Trump pentru postul de consilier pentru comunicare strategică al Consiliului pentru Securitate Națională.Informația privind retragerea jurnalistei a fost confirmată de viitorul consilier pentru securitate națională Michael Flynn.

Zeci de fragmente plagiate ai fost descoperite pe 7 ianuarie de jurnaliștii CNN în cartea lui Crowley „Ce (bip!) s-a întâmplat?”, publicată în 2012. Trei zile mai târziu, editura HarperCollins a retras volumul, anunță B1.ro.

Alte exemple de plagiat au fost găsite și în teza de doctorat a lui Crowley pe tema relațiilor diplomatice ale SUA cu China, susținută în 2000 la Universitatea Columbia din New York.

Și în România s-au găsit pasaje întregi copiate în tezele de doctoarat ale fostului premier Victor Ponta sau ale șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

În aceste condiții este surprinzătoare declarația ambasadorului Klemm care spune că SUA o susține pe Laura Codruța Kovesi și lupta anticorupție.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare