sursa foto:  adevarul.ro

Decizie inedită! Părinții adoptivi ai Sorinei, fetița din Baia de Aramă, cer despăgubiri

Decizii de ultimă oră în cazul adopției micuței Sorina, care a fost ridicată din casa asistenților maternali la care locuia, fiind luată pe sus cu mascații.

Judecătoria Mehedinți cere acte în cazul adopției Sorinei. Emiterea unei sentințe a fost amânată pentru data de 3 iulie în cazul solicitării făcute de procurorul general Bogdan Licu. Ministerul Public anunța la începutul săptămânii că procurorul general, Bogdan Licu, a formulat luni o cerere de ordonanță președințială către Tribunalul Mehedinți, pentru a-i interzice fetiței de 8 ani să părăsească teritoriul României „până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie”, scrie știripesurse.ro

Avocatul asistenților maternali care au crescut-o pe Sorina a explicat că părinții adoptivi au depus la dosar o cerere prin care solicită să fie despăgubiți pentru șederea lor în România. Concret, aceștia cer ca daca instanța va decide să dea curs cererii procurorului general, să fie despăgubiți financiar prin plata salariilor pe care le-ar încasa dacă ar reveni în SUA. Familia Săcărin mai cere și plata costurilor șederii în România și a biletelor de avion.

Cu privire la cererea de strămutare depusă de părinții adoptivi ai micuței, s-a constituit un nou dosar, tot pe rolul Tribunalului, având ca obiect strămutarea, iar soluția dată de judecători a fost declinarea competenței privind acestă strămutare către Curtea de Apel Craiova. Această instanță va analiza dosarul și va da o soluție”, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinți, judecătorul Corado Gabriel Ungureanu.

Citește și:

A ieșit la lumină cine a făcut documentele! Cine a primit banii de la tatăl adoptiv al Sorinei

SURSE Rareș Bogdan dă lovitura! Ce funcție-cheie va primi noua stea a PNL

Tatăl adoptiv al Sorinei a recunoscut că a dat bani! Suma impresionantă pe care a plătit-o

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare