sursa foto:  cunoastelumea.ro

Declarație incredibilă a unui fost ministru! Ce n-au avut românii NICIODATĂ după abdicarea Regelui Mihai, până ACUM

Un fost ministru a făcut o declarație incredibilă, miercuri, în emisiunea lui Rareș Bogdan, difuzată de Realitatea TV. Potrivit fostului ministru al Sănătății, după abdicarea Regelui Mihai, românii n-au avut o cultură a rezistenței, cum a fost cea din Polonia, pe vremea comunismului.

De asemenea, Vlad Voiculescu este de părere că de-abia acum românii au început să aibă o cultură a rezistenței.

Avem exemple destule, în trecut, în care am fost un popor moale, în care nu am acționat la timp și în care dictatura s-a instaurat încetul cu încetul. Dictaturile, în partea asta de Europă, nu vin dintr-odată.

Dacă vă uitați în istorie, niciodată o dictatură nu a fost instalată de la o zi la alta. Nici măcar atunci când Regele Mihai a fost obligat să abdice. Lucrurile au mers pe parcurs. A fost un proces. Ei bine, asta trebuie să știm foarte bine.

Este o pătură din ce în ce mai consistentă, în România, care știe lucrurile astea. Cred că există deja o cultură a rezistenței, pe care noi n-am avut-o niciodată, în România. Și iată, Polonia, de exemplu, care a avut (n.r. – o cultură a rezistenței) în timpul comunismului, a rezistat altfel.

România este singura țară unde a trebuit să avem o revoluție cu victime, a trebuit să avem o revoluție cu sânge, pentru ca regimul comunist să se schimbe. Cred că e important să avem o cultură a rezistenței, să protestăm utilizând toate metodele pașnice și ca oamenii să fie solidari. (…) Acesta este momentul generației noastre”, a declarat Voiculescu, în contextul încercărilor Coaliției PSD-ALDE de a modifica Legile Justiției și a protestelor #rezist pe această temă.

Vezi și Atenție! Ce cunoscută fabrică din România se ÎNCHIDE în ianuarie – încep RESTRUCTURĂRILE

Interesant! Pentru ce GIGANT lucra Alina Ciucu, fata ucisă la metrou, marți seara

Deputații PSD au votat dezastrul în Justiție: cum poate scăpa nepedepsită criminala de la metrou

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare