sursa foto:  adevarul.ro

Detalii neștiute ies la iveală! Cum turna Kovesi la Washington!

Detalii neștiute ies la iveală! Încă de pe vremea statului paralel, ”turnatul” a fost un ”sport ” național foarte bine practicat de România. Mai mult, cei care se aflau în grațiile fostei Administrații Democrate a Statelor Unite ale Americii erau încurajați ”sa toarne” direct la Washington! Ceea ce, desigur reprezenta un avantaj imens, intrucat in cazul unei eventuale ”suprapuneri” a rapoartelor informative, prioritate avea cel care era conectat direct la ”receptorul” de peste Ocean.

A ”turna” afară nu era chiar un lucru simplu,oricâte semnale ar fi dat ambasadele străine și mai ales cea a SUA prin glasul mai mult activistului decât diplomatului Hans Klemm în favoarea sa.

Fie și pentru că nu puteai avea niciodată siguranța deplină, ceea ce de altfel se și demonstrează pe deplin acum, că nu-ți face vreo ”nefacuta” structurile contrainformative românești. Mai ales că nu te puteai agăța de niciun cadru legal care să justifice informările făcute reprezentanților unui stat străin, fie el și unul partener strategic. Și, totuși, iată că s-a găsit ”carligul” prin care conducerea Direcției Naționale Anticorupție putea raportă direct la Washington, legal și în confidențialitate totală. Pretextul folosit excesiv ulterior, după cum susțin sursele național ,find reprezentat de semnarea, la 8 decembrie 2014, la Washington, a unui protocol între Direcția Națională Anticorupție din România și Vicepresedintia de Integritate-INT, unitate independența din cadrul  Băncii Mondale, care are ca atribuție exclusivă investigarea activităților de fraudă și corupție.

”Spălau” orice!

Dacă ar fi să se alcătuiască acum un ”almanah” cu toate rechizitoriile publice din vremea de glorie a Direcției Naționale Anticorupție, cititorii avizați ar putea lesne observa că nu a fost practic dosar ”de la Dumnezeu” în care procurorii să nu adauge obligatoriu printre acuze și ”savarsirea infracțiunii de spălare de bani”. Și asta indiferent de specificul fiecărei spete în parte.  Iată însă că, deși bună vreme până și inițiații sistemului s-au gândit că explicația cea mai probabilă a acestei ”obsesii” este că procurorii anticorupție ar forță astfel obținerea unei condamnări mai grele pentru îmbunătățirea ”palmaresului”, lucrurile s-ar putea să stea cu totul altfel. Întrucât, după cum reiese din concluziile unui raport contrainformativ care a monitorizat, în cea mai mare discreție, această ”falanga informativa” a taberei democrate americane, includerea spălării de bani, ca  și a ”marii evaziuni fiscale” era folosită strict pentru că Laura Codruța Kovesi să poată raportă fără să fie ”inconsertata” de legislația românească la Washington

Asa ca ”ordinul pe unitate” era ca procurorii anticoruptie sa strecoare, in plina isterie minutios intretinuta a ”combaterii marii evaziuni fiscale” si ”spalarea de bani” in orice dosar cu nume grele implicate in el…

”Hunters Alliance”

Desigur, oficial vorbind Banca Mondială era interesată să depisteze eventualele acțiuni de fraudă sau de corupție care aveau legătură cu finanțările asigurate de ea. Numai că ”aria de acoperire” a fost serios mărită odată cu înființarea, în anul 2010, a unui grup independent pe lângă Bancă Mondială, denumit The Internațional Hunters Alliance. Iar multe țări de pe toate meridianele globului, inclusiv statele eurosceptice s-au tot ferit de atunci să mai ia fie și un dolar de la Bancă Mondială nu din cauza condițiilor de creditare, ci tocmai pentru a nu avea astfel de-a face cu ”Hunters Alliance”. Unitate percepută tot mai pregnant în timpul Administrației Democrate a SUA drept un ”apendice” al ”vanatorilor de informatii” de la Washington. Ceea ce și explică de ce unul dintre principalele obiective ale noii Administrații Republicane de la Casă Albă a fost tocmai schimbarea președintelui Băncii Mondiale și implicit ”taierea aripilor” The Internațional Hunters Alliance prin numirea ”trumpistului” David Malpass în fruntea influentului organism financiar internațional.

”Puncte de contact confidențiale”

Iar printre pricipalele prevederi ale Protocolului prin care Direcția Națională Anticorupție și Vicepresedintia de Integritate – INT ”se angajează să coopereze și să se consulte reciproc pe probleme de interes comun” se număra și ”furnizarea reciprocă de informații relevante privind identificarea, fundamentarea și prevenirea cazurilor de fraudă și coruptie”. Numai că, dincolo de acest schimb asumat de informații, în care bineînțeles că doar ”a dat” și nu a primit mai nicio ”informatie relevanta” de la Hunters Alliance, structură contrainformativa care a documentat această posibilă ”vulnerabilitate” la siguranță națională a fost și mai ”fascinata” de o altă prevedere din protocolul semnat la Washington D.C. Este vorba de angajamentul prin care ”vor fi desemnate puncte de contact pentru facilitarea și transmiterea eficientă și confidențiala a informațiilor și vor fi organizate întâlniri periodice pentru identificarea domeniilor prioritare de cooperare comuna”. Iar existența unor astfel de ”puncte de contact” prin care să aibă loc ”predari confidențiale de informatii” pur și simplu au reprezentat o ”umilinta totala” pentru structurile contrainformative românești, citat de national.ro

 

 

Vezi și Trădare pentru Carmen Dan! Cine e ‘Cârtița’ din cabinetul său și pentru care a girat în fața lui Liviu Dragnea

Vești uriașe pentru toți cei care au telefoane mobile! Intră în vigoare din 15 mai – Anunț făcut de ANCOM

Scenariu-bombă! Cine ar fi ‘tutorele’ Elenei Udrea

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare