sursa foto:  gorjdomino.ro

Dezastru fără precedent! Statul român ne lasă să bem apă cu E.coli! Ce mari producători îmbuteliază apă infestată

Shaorma cu salmonella, cireșe cu pesticide, apă cu E.coli – practic suntem otrăviți sub privirile îngăduitoare ale autorităților, care preferă să ascundă totul sub preș. Un raport intocmit de Corpul de Control al Ministerului Economiei arata ca Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM) a livrat peste 13,7 milioane de litri de apa infestata cu E.coli si alte microorganisme periculoase pentru sanatatea consumatorului catre unul dintre cei mai importanti imbuteliatori de pe piata romaneasca.

Numele acestuia nu este dat publicității, însă se poate intui despre cine este vorba. Desi acest lucru s-a intamplat in urma cu 9 luni, autoritatile fie nu stiu inca, fie evita sa spuna daca uriasa cantitate de apa a ajuns in paharele romanilor sau daca nu cumva parte din ea se gaseste inca la vanzare, in magazine.

Cazul a ajuns atat in atentia organelor de cercetare penala, cat si a Ministerului Sanatatii si a Autoritatii Nationale a Protectia Consumatorului, spun jurnaliștii de la Ziare.com.

Dar cum niciuna dintre autoritati nu isi asuma responsabilitatea de a le spune romanilor cum stau lucrurile, de fapt, in acest caz, nimeni nu poate sti daca parte din cele peste 100 de infectii cu E.coli raportate incepand din septembrie n-au fost cauzate cumva de apa infestata.

Vezi și EXCLUSIV! Motivul real pentru care Dragnea nu-l vrea pe Vlase la SIE! Cine s-ar afla în spatele deciziei

SNAM, al carei unic actionar este Ministerul Economiei, are ca principal obiect de activitate captarea unor cantitati de ape minerale – resurse naturale aflate in proprietatea statului roman – si vanzarea acestora catre mai multe societati imbuteliatoare.

Pretul la care SNAM vinde apa este de 36,22 lei per metru cub (adica 0,03 lei/l), potrivit informatiilor de pe site-ul societatii. Ca sa se asigure ca apa captata si vanduta e potabila si nu pune in pericol sanatatea celor care urmeaza sa o bea, SNAM comanda periodic analize ale acesteia, la laboratoare autorizate. Potrivit procedurii operationale a societatii de stat, atunci cand analizele arata ca apa nu e potabila, livrarea acesteia catre imbuteliatori trebuie sistata pana la remedierea problemelor, mai spun cei de la ZIARE.COM.

In urma unui control facut in lunile martie si aprilie 2018, inspectorii Corpului de Control al Ministerului Economiei au constatat, insa, ca la finele lunii august 2017, SNAM ar fi incalcat aceasta procedura operationala. Mai exact, pe cand director general al societatii era Radu Dumitru, aceasta ar fi livrat catre unul dintre cei mai mari imbuteliatori de pe piata din Romania apa infestata, riscand astfel sanatatea consumatorilor.

Vezi și EXCLUSIV! Planul magistral de la Cotroceni! Dragnea pe făraş. Rolul lui Florian Coldea

Potrivit raportului (de analize – n.red.) 1704533/18.08.2017 citat in raportul Corpului de Control, apa respectiva avea o incarcatura microbiologica de 5 ori mai mare decat cea maxima prevazuta de HG 2010/2005 si continea inclusiv bacteria E.coli, periculoasa pentru consumatori.

In urma intocmirii acestui raport al Corpului de Control, Consiliul de Administratie al SNAM l-a demis pe Radu Dumitru din functia de director general. In plus, raportul a ajuns si pe masa altor institutii.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare