sursa foto:  news.ro

Dezvăluire GREA! Zeci de mii de hectare din România, POLUATE cu petrol!

Dezvăluire grea! Un pedograf trage un semnal de alarmă. Acesta susține că zeci de mii de hectare de teren agricol din România sunt poluate cu petrol.

Mai exact, peste 50.000 de hectare de teren agricol sunt poluate cu petrol, avertizează pedograful Mihai Toti, într-un interviu acordat Libertatea.

Spusele sale sunt extrem de îngrijorătoare, având în vedere faptul că suprafața poluată este de 2,2 mai mare decât suprafața Capitalei.

Conform sursei citate, suprafața pare una mică, în comparație cu totalul de teren agricol al României care ajunge la 9,4 milioane de hectare, dar cu toate acestea, suprafața nu este mică având în vedere că se întinde pe 500 km pătrați, adică de 2,2 ori mai mare decât suprafața Bucureștiului sau, dacă vreți, mai bine de două treimi din insula mare a Brăilei, despre care se spune că ar avea cel mai fertil teren din România.

 

„Există o grămadă de poluări: poluare cu metale grele, care provine de la toate fabricile metalurgice, de la fabricile de îngrășăminte, de la trafic, poluarea cu petrol și cu săruri solubile, de la exploatațiile petroliere, de la rețeaua de transport de care nu avem grijă și plesnește. Sunt 50.000 de hectare poluate cu țiței în România. Am scris și o carte în urmă cu 20-30 de ani pentru că eram responsabil de proiect”, a declarat Mihai Toti.

El a precizat că aceste suprafețe se află în apropierea câmpurilor petroliere din România, dar și a rafinăriilor sau altor fabrici din domeniu.

Vezi și A intrat în vigoare! 13.000 de salariați din România primesc, din aprilie, mai mulți bani! Cine sunt aceștia

Planul de PR împotriva lui Liviu Dragnea. Miza: Mihai Fifor! Adevărul despre remanierile din Guvern

Veste bombă: se pregătește schimbarea lui Isărescu de la BNR! Cine i-ar lua locul

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare