sursa foto:  jurnalistii.ro

Planul de PR împotriva lui Liviu Dragnea. Miza: Mihai Fifor! Adevărul despre remanierile din Guvern

Jurnalistul Rareș Bogdan a dispărut subit de pe post timp de aproximativ o săptămână. Mai mult decât atât, acesta a fost absent și de pe rețelele de socializare, unde de obicei este extrem de activ. Îngrijorați, fanii au încercat să afle ce s-a întâmplat cu el. Și după îndelungi insistențe, răspunsul a venit tot de la vedeta postului Realitatea Tv, pe contul său de Instagram: „în SUA cu TREABĂ și în vacanță”.

Revenit pe plaiurile mioritice, Rareș Bogdan a lansat o serie de știri bombă, care cu siguranță au tulburat apele prin PSD. Liviu Dragnea vrea să-i remanieze din Guvern pe Mihai Fifor, ministrul Apărării, Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor și Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, informează celebrul jurnalist. La un interval scurt, o nouă săgeată a fost aruncată și spre BNR. Tot Liviu Dragnea pune la cale un plan prin să-l schimbe și pe guvernatorul Mugur Isărescu, pentru că acesta din urmă ar fi criticat măsurile luate de Guvern în ultima perioadă.

Informația cu remanierea lui Mihai Fifor este întărită și de noul site lansat de Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi, care teoretic s-ar suține din donațiile oamenilor. Doar că românii în general nu sunt foarte darnici când trebuie să scoată bani din buzunare, singurii donatori serioși rămânând fie politicienii, fie oameni care au legătură cu serviciile secrete.

Mesajul transmis către public este unul destul de clar: Liviu Dragnea reprezintă un adevărat pericol social, un dictator fără scrupule, dispus să calce pe oricine în picioare pentru binele personal și obiectivul său egoist, că nu îi pasă nici măcar de aliații din partid, pe care este dispus să-i sacrifice fără să clipească.

Că Liviu Dragnea își dorește control total asupra partidului său este deja evident, însă proaspăta strategie de PR, aplicată de jurnaliștii menționați, nu se îndreaptă spre publicul din ce în ce mai plictisit de politică și politicieni, ci spre oamenii din partid, care trebuie să se impacienteze și să reacționeze.

Mihai Fifor este punctul central al noi strategii de PR. Actualul ministru al Apărării are în analizele interne cel mai bun profil prezidențiabil, se bucură de o imagine foarte bună, susținere din zone sensibile și potențial enorm de creștere. Mai exact, în momentul de față, acesta este singurul social democrat care l-ar putea învinge pe Klaus Iohannis în turul 2, lucru știut și de actualul președinte. Acesta este și motivul pentru care s-a grăbit să-l nominalizeze ca premier interimar. Pentru a specula slăbiciunea lui Dragnea, care se vrea lider absolut și care nu-și dorea poziția amenințată sub nicio formă. Cum Mihai Fifor reprezenta un pericol, Viorica Dăncilă a fost varianta pe care ambele tabere au convenit-o, ca să doarmă liniștiți.

Fifor se bucură de o foarte mare simpatie și în partid, iar remanierea lui ar înfuria mulți membri. La fel cum și zvonul în sine a început deja să tulbure puternic apele.

Se insistă că Liviu Dragnea ar dori să-l înlocuiască pe Fifor chiar cu Adrian Țuțuianu, liderul PSD Dâmbovița, care s-a bucurat de o susținere surprinzătoarea atât din partea Realitatea Tv, cât și a Hotnews. Mai mult decât atât, dosarele în care numele acestuia a fost menționat, au intrat imediat la sertar, DNA insistând pe ideeea ca liderul de Dâmbovița este curat ca lacrima.

Țuțuianu ar fi trebuit chiar să fie premier în locul lui Tudose, având susținerea serviciilor secrete la momentul respectiv, dar în cele din urmă s-a preferat tot o variantă cu iz de epoleți, dar de școală mai veche. Acum se încearcă din nou împingerea lui Țuțuianu într-o funcție de decizie, acesta fiind unul din motivele pentru care a apărut în lista remaniaților Rovana Plumb. Actualul ministru al Fondurilor Europene este o piesă foarte tare în județul Dâmbovița și mulți au insistat ca aceasta să-i ia locul lui Țuțuianu și chiar să devină vicepreședinte PSD. Doar că au existat anumite trompete care au avut grijă să o dea la o parte pentru a se putea aplica noua strategie cu ținta spre Dragnea.

Scopul noii strategii de PR este de a crea revoltă în PSD contra lui Dragnea prin inocularea unei furii, dublate de o panică generalizată. Obsesia funcțiilor este punctul nevralgic al politicienilor, iar mesajul subliminal este: vă veți pierde funcțiile la orice oră va avea chef Dragnea și nu veți putea face nimic în privința aceasta.

Pe cealaltă parte, Orlando Teodorovici și Mugur Isărescu au o susținere importantă din partea oamenilor cu mulți bani, români sau străini, dar cu interese majore în țara noastră. Deci un astfel de zvon, agită spiritele nu doar printre politicieni, ci și în rândul celor care au cotizat considerabil în campaniile electorale de-a lungul timpului.

În următoarele săptămâni, știrile bombă vor continua să curgă. Rămâne de văzut ce strategie va aplica și Dragnea, care până acum s-a dovedit a fi un jucător mult mai abil decât rivalii săi, care au comis erori de-a dreptul stupide până acum.

Citește și…

Veste bombă: se pregătește schimbarea lui Isărescu de la BNR! Cine i-ar lua locul

EXCLUSIV! Cu tunurile (ILEGALE?) pe medici! Protocol SECRET al DNA de colaborare cu Ministerul Sănătății

EXCLUSIV! Sute de mii de români, în situația Casei Regale! Cum RISIPEȘTE statul român sume importante

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare