sursa foto:  stirileprotv.ro

Dezvăluire incredibilă! Ce salariu IMENS are „Doamna MOTOSTIVUITOR”

Recent, președintele Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Grațiela Drăghici, a declarat că își dorește mai multe „femei motostivuitor”.

Un deputat USR, Claudiu Năsui, a făcut o dezvăluire incendiară. Acsta susține că Drăghici are un salariu incredibil: 8.100 de lei pe lună.

„Am auzit cu toții remarca președintei „Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați” despre cum o femeie ar trebui să poată, dacă își dorește, să fie chiar și motostivuitor.

Cel mai șocant lucru pentru mine nu a fost că statul român e condus de analfabeți. Asta o știam deja, am văzut și în cursul ultimului an în ce hal de jos este nivelul oamenilor plasați în instituțiile financiare ale statului român (vezi ASF și BNR). Cel mai șocant lucru a fost că statul român are o întreagă agenție națională pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați. Dar, ce-i drept dintre cele 13.731 de instituții ale statului român, e ușor să le uiți pe unele.

Recunosc că nu știam că există și această instituție care miroase de departe a sinecură inutilă. Așa că am mai investigat puțin. Agenția a apărut în virtutea unei legi din 2015 și se află în subordinea doamnei Lia Olguța Vasilescu la ministerul muncii.

Dar nu asta e important, haideți să ne uităm la bugetul acestei agenții. Doar în 2017 această instituție a statului a costat peste 3.7 milioane de lei. Unde s-au dus cei mai mulți bani? Evident pe salarii. În 2017 agenția aceasta importantă a cheltuit 2.5 milioane de lei pe cheltuieli de personal pentru cei 37 de angajați ai săi (~3.200 de lei net pe lună per persoană). Persoana care ia cel mai mare salariu fiind chiar doamna care își dorește mai multe femei motostivuitor, care ia un salariu net de 8.100 de lei pe lună. Mare meritocrație. Mai țineți minte teoria că salariile mari la stat atrag competența și profesionalismul? Iată egalitatea de șanse pentru a ocupa această poziție.

Care a fost a doua cea mai mare cheltuială? Bunurile și serviciile cu 757 de mii de lei cheltuiți în 2017. Unde s-au dus majoritatea banilor de la acest capitol? Convenabil peste jumătate din acești bani (55%) au fost clasați la rubrici opace de tip „Alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare” și „Alte cheltuieli cu bunuri și servicii”. Voi face luni o interpelare către această agenție să aflăm și noi pe ce au dat exact banii și cum s-a justificat. Ca opoziție nu avem multe pârghii, dar măcar o avem pe aceasta. Vă voi ține la curent”, scrie Năsui, pe o rețea de socializare.

Vezi și Ce salariu IMPRESIONANT are șeful unității de ELITĂ DNA Ploiești – Cât de bogat e, de fapt, Lucian Onea

Lidl anunță o schimbare de proporții: Ce mutare pregătește gigantul de la 1 martie

Surpriză de proporții! Ce sumă uluitoare vrea statul să ofere copiilor născuți după 1 ianuarie 2018

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare