sursa foto:  copilul.ro

Surpriză de proporții! Ce sumă uluitoare vrea statul să ofere copiilor născuți după 1 ianuarie 2018

Statul român pregătește un proiect de lege neașteptat și în același timp foarte greu de realizat. Prin această lege, statul vrea să dea o mână de ajutor tuturor copiilor, încă din prima zi de viață. 

Potrivit romaniatv.net, Parlamentul României a inițiat o lege prin care toții copii născuți după 1 ianuarie 2018 vor primi 10 000 de euro pentru a-și continua studiile sau pentru a-și achiziționa o casă în momentul în care vor împlini 18 ani.

Banii ar fi depuși la CEC Bank și vor putea fi scoși doar de titular pentru a-i folosi la studii sau alte nevoi personale. O condiție esențială pentru a beneficia de acești bani este ca respectivul copil să urmeze 12 clase.

În baza unei legi inițiate în Parlamentul României, urmează să se creeze Autoritatea Națională pentru Copii și Tineri, iar prin intermediul ei se va derula programul național prin care se deschid depozitele bancare pentru toți nou-născuții.

„Am conceput acest proiect de lege cu gândul la toți copiii care la vârsta de 18 ani vor fie să meargă la facultate și familia nu îi poate susține financiar, fie la cei care vor să fie independenți și nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor să își cumpere o locuință. Statul român trebuie să se îngrijească serios de fiecare cetățean în parte, încă din prima zi din viață. Această lege este un fel de mulțumire a statului român pentru fiecare născut și o garanție că statul se îngrijește de el. Iar la vârsta majoratului, statul român îi oferă un ajutor real prin intermediul căruia poate porni cu dreptul în societatea din postura de român major”, a declarat unul dintre iniţiatorii legii.

Vezi și Lovitură usturătoare pentru șoferi: Pentru ce riscă, mai nou, închisoarea

EXCLUSIV! Guvernul lovește puternic în medici! Adevărul despre banii de salarii! Medicii care vor ajunge să câștige sub o femeie de serviciu

Declarații uluitoare ale economiștilor FMI: “Vârsta de pensionare sa fie prelungită din cauza riscului de a trăi mai mult decât era de așteptat”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare