sursa foto:  graiul.ro

EXCLUSIV! Guvernul lovește puternic în medici! Adevărul despre banii de salarii! Medicii care vor ajunge să câștige sub o femeie de serviciu

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vorbit joi într-o conferință de presă despre salariile medicilor indicând niște sume uriașe. Aceasta a spus că începând cu 1 martie 2018, chiar și o infirmieră va ajunge să câștige 2.586 de lei net, fără sporuri. Ministrul a uitat să precizeze însă că medicii de familie vor ajunge să câștige mai puțin decât o asistentă, în ciuda studiilor superioare pe care le au. Oricum femeile de serviciu de la primării le dau deja clasă când vine vorba de salarii.

Mai mult decât atât, după ce medicii de familie nu numai că nu au obținut renegocierea contractelor inițiale, dar acum au fost puși să scoată din buzunare zeci de milioane, sub pretextul unui impozit pe venit suplimentar din anii trecuți. Li s-a dat și un termen extrem de scurt în care să achite aceste sume, care ating și peste 10.000 de lei pe medic. Dacă medicul de familie nu are acești bani, atunci el trebuie să se împrumute pentru a nu plătit dobânzi.

Deocamdată au fost taxați pentru anii 2016 și 2017, dar li s-a spus că vor trebui să dea bani înapoi, retroactiv încă din 2012. Astfel unii medici vor ajunge să aibă un salariu net de aproximativ 2.000 de lei, chiar și sub o infirmieră.

Așadar medicii de familie se taxează suplimentar pentru a adăuga bani în alte zone și astfel să ajungă la salarii sub cele ale infirmierelor. Aberațiile din legea salarizării continuă, iar informațiile rostogolite la televizor par a fi doar povești de PR. Interesant este de ce ministrul Sănătății nu a apărut la televizor să indice sumele NETE cu care rămân medicii de familie, după ce plătesc asistentele, facturile și multele impozite. S-ar putea să-i dea cu minus.

Să sperăm și că salariile de 4.000 de euro pe care le-a invocat în conferința de presă nu vor ajunge doar la managerii de spitale puși politic în funcții și că acele creșteri invocate se vor vedea în toate portofolele. Deocamdată singura realitatea este impozitarea cu zeci de milioane pe anii trecuți a medicilor de familie, impozitare care nu pare tocmai legală.

 

Citește și…

Antenele plătesc bine! Ce salariu ar încasa Mihai Morar în fiecare lună de la trustul Intact

LOVITURĂ de TEATRU! Guvernul Dăncilă s-a răzgândit! De ce OBLIGAȚIE au SCĂPAT firmele cu peste 50 de salariați

Radu Banciu îl ‘distruge’ pe Darius Vâlcov: ”Era un slujbaș al statului, un funcționar public care…”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare