sursa foto:  bzi.ro

Doliu în lumea poeziei! A murit o cunoscută poetă

Este doliu în lumea poeziei românești! O cunoscută poetă a trecut la cele veșnice, după ce a pierdut lupta cu o boală grea.

Este vorba despre Clara Mărgineanu.

Anunțul a fost făcut azi, de cântautoarea Maria Gheorghiu.

Din păcate, trupul ei nu a mai suportat suferința… Chiar dacă știam cât e de grav, tot nu îmi vine să cred de acum va fi doar amintire. Drum bun, Clara Mărgineanu! Dumnezeu să te aibă în paza Lui…”, a scris, pe Facebook, Maria Gheorghiu.

Cine a fost Clara Mărgineanu

Născută la 4 iulie 1972, la București, Clara Mărgineanu a fost licenţiată în arte la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti (Facultatea de Film, secția Comunicare audiovizuală).

A debutat cu poezie în revista Luceafărul, în 1991. A publicat 10 volume de versuri, între care Sărmanele Duminici, Pariu pe prietenie, Prizonierul libertății, Uși zidite în alt destin, Dans cu pumnalul în inimă, Măștile Cleopardei, Sărutul femeii poem și ediția bilingvă română-engleză Blue Woman, tradusă de Adrian G. Sahlean, apărută la Boston.

A publicat, de asemenea, volume de interviuri și publicistică. A fost realizator de emisiuni culturale la TVR între anii 1995 și 2013, unde a realizat interviuri, reportaje, documentare.

Din 2001, a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, secţia poezie.

Din anul 2009, a fost membru al Uniunii Cineaştilor din România, secţia regie film şi TV.

În 2018, ea a devenit membru al Uniunii Artiștilor și Realizatorilor de Film.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi text

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare