nasui

sursa foto:  youtube.com

Dovada! Guvernul NU mai are bani – cum vom fi afectați

Se împlinește un an de când coaliția PSD – ALDE a preluat guvernarea și deși au promis pensii și salarii mai mari, doar prețurile și ROBOR au crescut cu viteza luminii. În acest context cu iz de gri, bugetul țării a fost gestionat dezastruos, iar trezoreria pare cam goală.

O dovadă în acest sens o reprezintă o decizie fără precedent a executivului. Mai exact, Guvernul a rămas fără fondul de rezervă, banii de aici fiind alocați pentru situații neprevăzute precum inundații, calamități etc.

Inițial, Ministerul Finanțelor au pus în proiectul de buget suma de 83 de milioane de lei la acest capitol. După care, prin amendamente, s-a feliat alocarea și a fost transferată către alte instituții până nu a mai rămas nimic. 

La un moment dat mai rămăseseră totuși 6 milioane de lei. Apoi s-au mai luat trei și au fost date Departamentului pentru românii de pretutindeni. La final fondul de rezervă s-a redus la ZERO.

Iată cum a decurs discuția în Comisia de Buget Finanțe, relatată de Digi24:

Viorel Ştefan, preşedintele Comisiei de buget finanţe din Camerei Deputaţilor: Din fondul de rezervă… dacă mai e ceva acolo ar fi preferabil și…

Ionuţ Mişa, ministerul Finanţelor: Mai avem 6 milioane.

Viorel Ştefan: 6 milioane, uite 3 de acolo. Amputăm fondul de rezervă cu 50%

Claudiu Năsui, deputat USR: Știți cât avea inițial fondul de rezervă? 83 de milioane.

Viorel Ştefan: 83 de milioane și au mai rămas 6, mai luăm 3 acum, mai rămân 3.

Iar după această discuție a mai fost o relocare – ultimele trei milioane de lei au fost date Societăţii de Radiodifuziune pentru salarii. Şi gata fondul de rezervă.

Ministrul Ionuț Mişa spune că, atunci când se va discuta bugetul ministerului pe care îl conduce, parlamentarilor li se va cere să mute nişte bani de acolo către fondul de rezervă. Dar mutările astea, până acolo unde fondul de rezervă la dispoziţia guvernului a fost golit de tot arată de fapt cât de strâns este bugetul, cât de greu ies cifrele şi realocările arată că de fapt sunt zone subfinanţate.

Iar cei care vor suporta consecințele, pe care le vom resimți pe termen lung, vom fi NOI, nu ei, cei care conduc.

Citește și…

O cunoscută jurnalistă face dezvăluiri inedite: De ce ar fi fost privată Principesa Margareta în momentul în care Regele Mihai a vrut să se întoarcă în România

Atenție! Ce cunoscută fabrică din România se ÎNCHIDE în ianuarie – încep RESTRUCTURĂRILE

Interesant! Pentru ce GIGANT lucra Alina Ciucu, fata ucisă la metrou, marți seara

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare