sursa foto:  mediafax.ro

Dragnea primește o lovitură de proporții din partea propriului partid! Grindeanu iese triumfător din luptă

Propriul partid a trimis un comunicat de presă în care se arată cum și-au îmbunătățit prognozele privind România, agențiile de rating internaţionale de evaluare financiară. Perioada evaluată este cuprinsă între ianuarie-iunie 2017, timp în care Sorin Grindeanu a ocupat funcția de prim-ministru.

Practic, PSD a recunoscut fără să vrea, competența și performanța lui Sorin Grindeanu în timpul mandatului. De asemenea, acest lucru reprezintă o lovitură petru liderul PSD, care a afirmat faptul că premierul Grindeanu nu performa economic.

Potrivit Știripesurse, Partidul Social Democrat constată cu satisfacţie că agenţiile internaţionale de evaluare financiară şi-au rectificat prognozele privind România, iar acum indică cifre foarte apropiate de valorile estimate în Programul de Guvernare.

Săptămâna aceasta, agenţia americană Fitch şi-a îmbunătăţit perspectiva de creştere a economiei României în 2017 de la 4,8% în evaluarea anterioară din luna ianuarie, la 5,1% în iunie, în principal datorită avansului semnificativ al Produsului Intern Brut  înregistrat în primul trimestrul. Prognoza oficială a guvernului român pentru 2017 are în vedere o creştere economică de 5,2%.

Vezi și Devoalări incredibile în cazul preotului Pomohaci! Unde a putut să ajungă

Fitch este ultima dintre agenţiile internaţionale care recunoaşte eficienţa programelor economice promovate de Guvernul României, după ce Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au luat decizii similare, aşa cum rezultă și din datele prezentate mai jos.

,,Estimările economice pe care a fost fundamentat Programul de Guvernare propus de PSD se dovedesc corecte și sunt confirmate și de organismele financiare internaționale care și-au revizuit prognozele sceptice de la începutul anului, iar acum indică cifre mai apropiate de valoarea de 5,2% indicată în Programul de guvernare. Asta arată că este un program de guvernare bine calculat, bine articulat, care a fost realizat de oameni competenți. Avem convingerea că datele economice pe trimestrul al doilea, vor confirma creșterea de 5,7 din primele trei luni ale anului.

Avem în vedere o serie de măsuri privind combaterea muncii la negru și a utilizării abuzive a contractelor cu timp parțial de muncă, pentru evitarea plății contribuțiilor sociale. De asemenea, o altă măsură importantă este introducerea conturilor separate pentru plata TVA, pentru combaterea evaziunii din această zonă. Toate aceste măsuri, dar și ceilalți parametri economici ne dau garanția că România se va încadra în deficitul bugetar de 2,9%, asumat prin programul de guvernare”, a subliniat Adrian-Marius Dobre.

Vezi și Rareș Bogdan îl amenință dur pe Liviu Dragnea! Ce informații deține despre liderul PSD

Alarmă de gradul 0! Dezvăluire: care ar fi de fapt planul real al PSD cu taxele și impozite

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare