După ce ‘a pus ranga’ pe ei, Radu Mihaiu le oferă comercianților de la metrou spații în Piața Obor: Orice problemă are și soluție

A fost un scandal-monstru miercuri dimineața, la stația de metrou Ștefan cel Mare, acolo unde primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, alături de polițiști locali și reprezentanți ai ADP, a descins la comercianții care plătesc chirii firmei Sindomet.

Directorul general Metrorex, Ștefan Paraschiv, a fost și el prezent la fața locului. Și nu doar atât. El s-a implicat direct în procesul de demolare a chioșcurilor, încercând să deschidă cu o rangă ușa unui magazin.

Pe seară, Radu Mihaiu a anunțat pe Facebook că le oferă comercianților spații în zona Obor.

Orice problemă are și soluție.

Evenimentul de astăzi de la metrou Ștefan cel Mare nu a fost numai despre aplicarea legii. Nu a fost numai despre un semnal că epoca „șmecherilor intangibili” începe să apună. Ziua de azi a fost și despre victime. Nu victime a celor care aplică legea, ci victime a celor șmecheri care au îndoit-o de prea mulți ani. Mă refer la micii întreprinzători, care plăteau chirii către firma sindicatului Sindomet pe baza unui contract expirat, deși spațiile aparțin companiei statului, Metrorex. Vă vorbesc de oameni prinși în capcana sistemului cinic creat de Rădoi – oameni care, deși plăteau, erau ținuți în ilegalitate.

Soluții pentru oamenii muncitori și corecți, dispuși să facă afaceri legale, MEREU vor exista. Am fost surprins de un gest rapid de solidaritate, pe care îl transmit mai departe pentru cei interesați.

În cea mai mare zonă comercială din țară, zona Obor, deținătorii de spații și-au arătat deja disponibilitate să aloce locuri de desfacere pentru micile afaceri atrase în capcana Sindomet. Au spus că îi pot ajuta cu aranjarea spațiilor conform nevoilor lor. Inclusiv le pot crea zone dedicate pentru anumite tipuri de produse.

Orice problema are și o soluție”, este mesajul lui Radu Mihaiu.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare