sursa foto:  monitorulapararii.ro

Economia UE, la un pas de recesiune? Premierul Belgiei avertizează: ‘Trebuie să formăm un bloc energetic. Dacă operăm toți pe cont propriu, ne vom duce singuri în jos’

Premierul belgian Alexander De Croo a atras atenția că statele membre ale Uniunii Europene (UE) trebuie să înceapă să cumpere energie în mod colectiv şi să implementeze plafonarea preţurilor la gaze, pentru a preveni o criză majoră în următoarea iarnă.

Trebuie să formăm un bloc energetic. Dacă operăm toţi pe cont propriu, ne vom duce singuri în jos„, a declarat oficialul, transmite Reuters.

Acesta a adăugat: „Trebuie să începem să cumpărăm energie în mod colectiv, trebuie să implementăm plafonarea preţurilor şi trebuie să facem împreună planuri pentru a trece iarna„.

„Dacă nu acordăm atenţie acestei probleme, atunci întreaga economie a UE va intra în recesiune, cu toate consecinţele„, a avertizat premierul belgian.

Blocul comunitar a răspuns la război cu o neobişnuită rapiditate şi unitate, dar unele sancţiuni, cum ar fi planificatul embargo asupra importurilor de petrol rusesc, au repercursiuni asupra economiilor UE, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Olaf Scholz, mesaj de forță către europeni: ‘Toți împreună suntem foarte, foarte bine pregătiți pentru provocarea dificilă legată de importurile de combustibili din Rusia’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare