Elena Udrea ar putea scăpa astăzi de închisoare! Ce a declarat, pentru Bugetul.ro, avocatul său

Luni, 16 mai, Elena Udrea ar putea scăpa de închisoare. Astăzi se judecă recursul în casație făcut de avocații fostului ministru, în dosarul „Gala Bute”.

În luna aprilie, Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, declara, pentru Bugetul.ro, că este încrezător în șansele fostului ministru al Turismului.

Veronel Rădulescu, avocatului lui Udrea, ne-a declarat că vorbim de o cale extraordinară de atac, pe care a redactat-o cu mâna lui și nu ar face acțiuni în justiție ce nu ar fi admise.

Vezi și EXCLUSIV Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu: ‘Este foarte posibil ca Statul Român să își retragă mandatul european de arestare

Este foarte posibil ca statul român să își retragă mandatul european de arestare. Gândiți-vă că singurul dosar în care s-a pronunțat în felul acesta în contestația în anulare este al Elenei Udrea și, dacă ținem cont de echitatea procedurilor din justiția din România, care e prevăzută și în Constituție, și în CEDO.

Dacă ținem cont de rolul primordial al Înaltei Curți, acela de a unifica jurisprudența, în condițiile în care Înalta Curte de Casație a dat soluții diferite în alte dosare și în dosarul Elenei Udrea a dat soluția pe care o cunoașteți, este posibil. Pentru că mai sunt căi de atac, unele chiar pe rol, cum ar fi recursul în casație”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Veronel Rădulescu.

Veronel Rădulescu, despre recursul în casație, pentru Bugetul.ro: „Nu aș face acțiuni în justiție în care să nu am speranța că ele sunt admise”

Reporter: Sperați într-o decizie favorabilă (n.r. – cu privire la recursul în casație)?

Veronel Rădulescu: Sigur că da! Este o cale extraordinară de atac, pe care am redactat-o și exercitat-o chiar eu și nu aș face acțiuni în justiție în care să nu am speranța că ele sunt admise.

În vara anului 2018, Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a fost condamnată la 6 ani de închisoare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, de către magistrații de la Înalta Curte de Casație şi Justiţie, în dosarul „Gala Bute”.

Ulterior, apărătorii fostului ministru au făcut două căi extraordinare de atac: contestația în anulare și recursul în casație. La 7 aprilie 2022, Înalta Curte i-a respins contestația în anulare. Urmează ca astăzi, 16 mai, să se judece și recursul în casație.

În prezent, Elena Udrea se află în arestul autorităților din Bulgaria, acolo unde se judecă extrădarea sa în România.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare