sursa foto:  digi24.ro

EXCLUSIV Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu: ‘Este foarte posibil ca Statul Român să își retragă mandatul european de arestare’

În această dimineață, Bugetul.ro l-a contactat pe avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu. După ce fostul ministru a declarat în fața magistraților bulgari că se confruntă cu o situație similară cu cea de acum trei ani, că va fi repusă în libertate și că Statul Român îi va retrage mandatul european de arestare, am vrut să aflăm dacă avocatul Rădulescu îi împărtășește opinia.

Veronel Rădulescu a declarat, joi, pentru Bugetul.ro, că este foarte posibil ca Statul Român să-și retragă mandatul european de arestare.

Mai ales că, explică apărătorul, dosarul Elenei Udrea este singurul dosar în care Înalta Curte s-a pronunțat în felul acesta în contestația în anulare.

Vezi și Elena Udrea, în fața judecătorilor bulgari: ‘Sunt sigură că Statul Român își va retrage mandatul european’

Veronel Rădulescu: „Gândiți-vă că singurul dosar în care s-a pronunțat în felul acesta în contestația în anulare este al Elenei Udrea”

Este foarte posibil ca statul român să își retragă mandatul european de arestare. Gândiți-vă că singurul dosar în care s-a pronunțat în felul acesta în contestația în anulare este al Elenei Udrea și, dacă ținem cont de echitatea procedurilor din justiția din România, care e prevăzută și în Constituție, și în CEDO.

Dacă ținem cont de rolul primordial al Înaltei Curți, acela de a unifica jurisprudența, în condițiile în care Înalta Curte de Casație a dat soluții diferite în alte dosare și în dosarul Elenei Udrea a dat soluția pe care o cunoașteți, este posibil. Pentru că mai sunt căi de atac, unele chiar pe rol, cum ar fi recursul în casație”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Veronel Rădulescu.

Ce șanse sunt ca Elena Udrea să fie repusă în libertate astăzi de instanța din Bulgaria?

Având în vedere că astăzi se judecă, la Sofia, contestația depusă de Elena Udrea cu privire la reținerea ei de către magistrații bulgari, l-am întrebat Veronel Rădulescu ce șanse sunt ca fostul ministru să fie repus în libertate.

„Ca în orice sistem de justiție, 50 % cu 50%. Eu alte procente nu dau”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Veronel Rădulescu.

Elena Udrea, în fața judecătorilor bulgari: ‘Sunt sigură că Statul Român își va retrage mandatul european’

Aș spune distinsului tribunal că este o ocazie nu doar de a soluționa o cerere de extrădare și de a scrie istorie, deoarece cazul meu nu este doar unul cu justiția din România, este un caz care privește justiția Europeană. (…) Decizia ÎCCJ a ajuns să fie respinsă peste tot în Europa.

Nu mai târziu de acum două săptămâni cereri de extrădare în baza deciziei ÎCCJ au fost respinse în Belgia, în Grecia, acum câteva luni în Marea Britanie, nenumărate cazuri în Italia și Franța.

Sunt sigură că statul român își va retrage mandatul european. O să fim în aceeași situație în care am fost acum trei ani doar că între timp eu stau în pușcărie, un copil de trei ani stă singur acasă și viața mea continuă să fie distrusă de opt ani”, le-a mărturisit fostul ministru magistraților bulgari, conform Antena 3.

Eugen DINU

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare