sursa foto:  www.rador.ro

Emil Boc, despre situația actuală a României: Criza de acum nu este una sistemică, ci una conjuncturală, care poate fi rezolvată

Atunci când era premierul României, Emil Boc a decis ca pensiile să scadă cu 15%, iar salariile cu 25%, deoarece România se confrunta cu o criză financiară uriașă.

 

Acum, după zece ani, Emil Boc a ajuns să dețină funcția de primar la Cluj, iar când își amintește de acea perioadă, mărturisește că nu credea că va rămâne în lume politică. Totuși, s-a răzgândit pe parcurs, iar acum este unul dintre cei mai influenți membri ai PNL.

„În acel moment, nu credeam că voi mai rămâne în politică. Avem, eu şi preşedintele, o situaţie economică foarte grea de gestionat şi nu am avut altă variantă decât să luăm măsurile nepopulare”, a declarat Emil Boc, la Realitatea Plus.

Fostul premier a făcut o comparație în criza de atunci și cea cu care se confruntă România acum, din cauza pandemiei de coronavirus. Boc spune că atât țara noastră, cât și alte state din lume, vor reuși să traverseze mai ușor această criză.

„Criza de acum nu este una sistemică, ci una conjuncturală, care poate fi rezolvată. Un guvern inteligent poate gestiona bine ţara, pentru că există 33 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Avem o şansă la dezvoltare, să nu mai avem oameni care merg la cules de sparanghel în Germania, ci români care stau şi muncesc acasă”, a explicat fostul prim-ministru.

 

Vezi și

Lovitură de teatru în privința tratamentului pentru coronavirus: ‘Este apă de ploaie, nu are niciun efect’

Situație gravă la societatea de asigurări Euroins. Cum vor fi afectați mii de români

EXCLUSIV Denunțătorul Elenei Udrea a fost omenit, în starea de alertă, cu 5 milioane de euro de Poliția de Frontieră! Contract cu iz de Servicii

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare