sursa foto:  rador.ro

Emil Boc îl pune la zid pe Karl Nehammer: ‘Românii prin jertfa lor au salvat Viena de bolșevism. Poate și actualul premier al Austriei își amintește de acest moment’

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a reacționat după ce Austria continuă să mențină veto-ul împotriva României pe aderarea la Spațiul Schengen.

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), Emil Boc, a reamintit că românii au salvat Viena de comunism după Primul Război Mondial.

”Poate și actualul premier al Austriei își amintește de acest moment”

Românii prin jertfa lor au salvat Viena de bolșevism. Puțini știu că în 1918, regimentele românilor transilvăneni care sub comanda lui Maniu se aflau în curtea ministerului de război de la Viena au ieșit atunci când comuniștii vienezi au pornit revoluția bolșevică și această revoluție bolșevică a fost înfrântă pe străzile vienei de soldații români, unii au și murit, și-au dat chiar și viața pentru ca Viena să nu ajungă sub bolșevism.

Poate și actualul premier al Austriei își amintește de acest moment pentru a arăta respectul pe care-l merită România și acest neam, care repet, i-a salvat de 50 de ani de bolșevism, că repet nu știm unde era astăzi Austria dacă împărtășea aceeași soartă ca alții. Asta pentru a fi corecți cu istoria.”, a declarat Emil Boc, conform Apuseni.info.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare