sursa foto:  moneyweek.com

Este începutul unei crize bancare? BCE: ‘Unele bănci au încă probleme și vom menține cerințele un pic mai mult’

Sistemul bancar se confruntă cu noi provocări! Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că ”unele bănci nu şi-au rezolvat problemele şi probabil vor avea nevoie de o majorare de capital”.

BCE va elimina o cerinţă de capital pentru unii creditori, după ce aceştia au rezolvat deficienţele legate de gradul de îndatorare.

 

Unele bănci şi-au rezolvat problemele şi vom vedea dispărând surplusul de capital. Altele au încă probleme şi vom menţine cerinţele un pic mai mult”, a declarat preşedintele Consiliului de supervizare bancară din cadrul BCE, Andrea Enria, într-un interviu acordat la Frankfurt.

Enria nu a dat publicităţii numele băncilor vizate.

Bloomberg anunţase recent că BCE a majorat cerinţele de capital pentru unii creditori, inclusiv BNP Paribas şi Deutsche Bank, argumentând că au ignorat avertismentele instituţiei referitoare la reducerea riscurilor legate de gradul de îndatorare.

În ultimii ani, băncile din Europa au acumulat un nivel ridicat de credite acordate solicitanţilor cu datorii mari (care deseori sunt preluaţi de fonduri de private equity), în încercarea de a concura cu firmele din SUA într-o zonă care poate genera comisioane ridicate. Din 2017, BCE şi-a exprimat temerile legate de capital, iar Enria face presiuni ca băncile să ţină sub control riscurile legate de credite.

În urma analizelor, am constatat că unele bănci nu şi-au rezolvat problemele şi probabil vor avea nevoie de o majorare de capital„, a declarat Enria, fără a preciza numele băncilor vizate, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare