sursa foto:  ejpress.org

Este oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea! Persoanele condamnate definitiv pentru infracțiuni săvârșite cu intenție nu pot candida în funcții publice

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legile care prevăd ca persoanele condamnate definitiv pentru infracțiuni săvârșite cu intenție să nu poată candida în funcții publice.

 

 

 

Așsadar, legile prevăd interdicţia de a candida şi a fi alese în funcţiile de senator, deputat, respectiv de primar, preşedinte al Consiliului judeţean, consilier judeţean, consilier local pentru persoanele care au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea.

 

Actele normative modifică Legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi Legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

„Nu au dreptul de a depune candidaturi şi nu pot fi alese (…) persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, condiţiile prevăzute la articolul 37 din Constituţia României pentru a fi alese şi persoanele care la data depunerii candidaturii au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia post condamnatorie sau dezincriminarea”, prevăd legile, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare