sursa foto:  qmagazine.ro

Estonia ne dă clasă! Președintele Klaus Iohannis: ‘Este cu mult înaintea noastră în ce privește sisteme de e-guvernare, servicii digitale pentru toți cetățenii, securitatea rețelelor’

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că Estonia este cu foarte mult înaintea României în ceea ce priveşte digitalizarea şi e-guvernarea, context în care a arătat că îi va încuraja pe responsabilii români din acest domeniu să-i contacteze pe omologii estonieni pentru o colaborare.

„Este cunoscut faptul că Estonia este un campion al digitalizării şi e-guvernării. Este la fel de clar că relaţiile noastre foarte bune sunt o bază solidă pentru o colaborare în acest domeniu. Voi încuraja pe toţi responsabilii de la noi din domeniu să contacteze pe omologii lor din Estonia şi să încercăm să lucrăm împreună la un concept de succes.

Estonia este cu mult, aş spune chiar foarte mult, înaintea noastră în ce priveşte sisteme de e-guvernare, servicii digitale pentru toţi cetăţenii, securitatea reţelelor şi aşa mai departe. Avem foarte mult de învăţat şi sunt optimist în ce priveşte o colaborare foarte sănătoasă în acest domeniu”, a afirmat Iohannis în conferinţa comună cu omologul eston, Kersti Kaljulaid, precizând că joi va vizita Centrul e-Estonia.

De asemenea, şeful statului a subliniat în discuţiile cu omologul eston interesul deosebit pentru intensificarea schimburilor comerciale şi sectoriale.

„Am remarcat, totodată, că după problemele generate de pandemie relaţiile noastre economice cunosc de la începutul acestui an un reviriment îmbucurător”, a spus el.

Preşedintele eston a arătat că ţara sa este deschisă să coopereze cu România în domeniul digital.

„Sunt fericită că aţi decis să vizitaţi Centrul e-Estonia mâine, pentru că această perioadă marcată de pandemie ne-a demonstrat că nu putem trăi fără instrumente digitale sigure. (…) Suntem foarte deschişi să cooperăm şi pe acest plan”, a adăugat Kersti Kaljulaid.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, miercuri şi joi, o vizită de stat în Estonia, informează agerpres.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare