sursa foto:  RFI.RO

Eugen Teodorovici a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu punctul de pensie

În proiectul de buget pe 2019 este cuprinsă creșterea salariilor și majorarea punctului de pensie din toamna anului viitor.

„Săptămâna viitoare se va afla pe masa Guvernului proiectul de buget pentru 2019, propunere care va cuprinde tot ce înseamnă sume necesare pentru a asigura, pe de-o parte, salariile, aşa cum prevede Legea salarizării pentru 2019, cât şi banii pentru ceea ce prevede proiectul de lege pentru pensii, adică în special creşterea punctului de pensie din toamna anului viitor la 15% . (…) Săptămâna viitoare proiectul de buget va fi în Guvern şi aprobat. Deci, săptămâna viitoare, pe 13 undeva, să avem şedinţă de Guvern, iar pe 14 dimineaţă să fie deja în Parlament, să treacă la comisiile de specialitate, comisiile de buget-finanţe, plen”, a declarat Eugen Teodorovici, marţi, la Bruxelles.

Eugen Teodorovici a mai precizat că proiectul de buget pe anul 2019 este construit pe un deficit mai mic de limita de 3%.

„Chiar mai jos, normal, faţă de ceea ce avem astăzi, 3%, ca şi limită. O să vedeţi exact când iese bugetul în Guvern cât anume se estimează pentru anul viitor deficitul”, a mai declarat ministrul Finanţelor.

Guvernul intenţionează să crească salariul minim pe economie de la 1.900 lei, la 2.080 lei, şi la 2.350 lei pentru angajaţii care au studii superioare sau mai mult de 15 ani vechime.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus recent că majorarea va fi discutată în şedinţa de Guvern de vineri, creşterea diferenţiată a salariului minim pe economie urmând să fie aplicată de la 1 ianuarie, informează adevărul.ro

Vezi și

SURSE Motivul real al dezertărilor din PSD! Blatul făcut de Liviu Dragnea

Imagini în premieră! Cum arată vila ‘Umbrei’ lui Klaus Iohannis – Aceasta este locuința prădată de hoți de 1 Decembrie

Atenție! Sunt vizați acești pensionari. Ce document trebuie să trimiteți și de ce

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare