sursa foto:  gsp.ro

SURSE Motivul real al dezertărilor din PSD! Blatul făcut de Liviu Dragnea

Luni, patru deputați au părăsit tabăra Partidului Social Democrat și au trecut în cea a formațiunii politice conduse de Victor Ponta, PRO România. Este vorba despre Mihai Mohaci și Mihai Valentin Popa, de la organizația PSD Brașov, respectiv Ion Spânu și Ion Mocioalcă, de la PSD Caraș-Severin.

Sursele Bugetul.ro scot la iveală amănunte neștiute din interiorul organizației PSD Brașov. Conform informațiilor intrate în posesia noastră, Liviu Dragnea, prin organizația PSD Brașov și implicit prin liderul acesteia, Marius Dunca, ar fi făcut blat cu primarul orașului de sub Tâmpa, George Scripcaru, iar social-democrații mai vechi nu pot accepta asta și de aceea se îmbarcă pe corabia lui Victor Ponta.

„La Brașov se va scinda organizația PSD și fosta echipă și foștii lideri vor trece la Pro România. După cum ați văzut, cei doi deputați au trecut deja. Există nemulțumiri și la nivel național, dar aici lucrurile sunt tot mai dificile. Totul de aici i-a fost vândut de Dunca lui Scripcaru, iar oamenii nu mai pot accepta asta. <<Domne, atunci ne ducem la el, la PD sau la PNL, și știm o treabă>>.

Vezi și Lovitură devastatoare pentru Elena Udrea și Alina Bica! Anunț dezastruos

Cei doi deputați au fost la domnul Dragnea acum două-trei săptămâni și au cerut înlocuirea lui Marius Dunca de la Brașov. După discuția cu Dragnea, Mihai Popa a pierdut funcția de președinte al PSD Făgăraș, în locul său fiind numit altcineva. E clar că e partaș și Dragnea la ce se întâmplă aici. Alții spun că are o relație veche și personală cu domnul Scripcaru de când erau amândoi la PD”, spun sursele noastre.

De altfel, unul dintre „dezertori”, deputatul Mihai Mohaci, a confirmat, luni, parțial, ceea ce au declarat sursele Bugetul.ro, în cadrul unei scrisori deschise adresate membrilor PSD.

„Am încercat să spun toate aceste lucruri în cadrul partidului, lui Liviu Dragnea într-o audienţă la preşedintele partidului împreună cu colegul meu Mihai Popa. Din păcate, nu a găsit timp să se aplece şi spre problemele supuse atentiei, i-am explicat că alte raţiuni şi alţi oameni, chiar din afara partidului, dicteaza astăzi politica PSD la Braşov”, precizează Mohaci.

Vezi și Bomba a fost detonată! Cine o va înlocui pe Carmen Dan la Interne

Un alt semnal cum că PSD Brașov ar fi condus din exterior a venit și de la deputatul Mihai Popa, care a declarat că acolo „este o pedelizare treptată”.

„,PSD nu se îndreaptă într-o direcţie bună. PSD este antieuropean. În PSD sînt tendinţe de promovare a obedienţei. În PSD lipsesc criteriile de performanţă pentru promovarea în funcţii. La organizaţia judeţeană a PSD Braşov este un dezastru total, este o pedelizare treptată. Marius Dunca deşi este preşedinte, nu el ia deciziile, deci el nu contează. Atît la nivel naţional cît şi judeţean, nu există o strategie în PSD. Vă dau un exemplu, legile justiţiei. Cum pot să se ocupe de legile justiţiei nişte persoane care au studii de scurtă durată, de 3 ani? Prin urmare, rezultatele se văd. Unde sînt investiţiile? În astfel de condiţii Pro România este un proiect nou, proeuropean, din care vreau să fac parte. Este un lucru bun cînd construieşti de la zero pe principii sănătoase. Nu am luat decizia la întîmplare, ci după o analiză în timp a situaţei. Nu vreau să îmi critic foştii colegi, mă refer în primul rînd la cei de la Braşov, dar sînt de acord cu poziţia făcută publică de colegul meu Mihai Mohaci”, a afirmat Mihai Popa, conform monitorfg.ro.

Vezi și Cine i-a deschis calea lui Klaus Iohannis la parada militară de 1 Decembrie de la Alba și ce salariu are

Reacție dură a lui Marius Dunca

Conform presei locale, Marius Dunca, președintele PSD Brașov, i-a criticat dur pe cei doi deputați, acuzându-i de trădare.

„Astăzi, doi parlamentari care au candidat și au fost aleși în Parlament pe lista PSD au optat să părăsească partidul. Gestul lor mă dezamăgește pentru că decizia lor de astăzi este o trădare a partidului care i-a trimis în Parlament.

Este o trădare a unei echipe politice care i-a susținut și care i-a propulsat în funcțiile pe care le ocupă astăzi. Este regretabil ca au ales un drum diferit.

Nu cunosc motivele care stau in spatele deciziei lor, dar ce va pot spune este ca PSD Brașov ramane in continuare o echipa unită care va reusi sa obtină rezultate pozitive indiferent de gestul pe care l-au făcut doi dintre colegii noștri”, a reacționat Marius Dunca.

Iată scrisoarea integrală a lui Mihai Mohaci:

„După aproape 18 ani în cadrul aceluiaşi partid, PSD, a venit momentul în care, după o lungă evaluare, am luat decizia să părăsesc organizaţia judeţeană Braşov.

Am fost preşedintele PSDR Braşov (condus la acea vreme de Sergiu Cunescu şi Alexandru Athanasiu). În 2001, s-a realizat fuziunea cu PDSR-ul de atunci şi, implicit, intrarea în Internaţionala Socialistă şi schimbarea denumirii partidului în PSD. Timp de 18 ani, am lucrat şi am discutat cu toate categoriile de membri şi simpatizanţi, indiferent de profesia lor. Am cunoscut foarte mulţi oameni de excepţie, dedicaţi, muncitori şi cinstiţi, colegi care trudesc pentru partid, pentru un crez al lor si care nu aşteaptă decât o anumită comunicare şi implicare din partea celor care ocupă vremelnic funcţii în administraţie sau parlament.

Din păcate, însă, munca de partid de la nivelul organizaţiilor nu-şi mai găseşte demult drumul către politicile de la nivelul judeţului sau municipiului. Nu mai avem deloc structuri de conducere şi asta în condiţiile în care puteam avea cel puţin un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean sau un viceprimar. Pot să spun că este o fractură între cei care astăzi ne conduc şi cei care aleargă de la lipit afişe până la distribuţia de material electoral. Nimeni din conducerea partidului nu mai comunică cu organizaţiile şi cu membrii decât într-un mod superficial, fără a se aborda adevăratele probleme cu care se confruntă PSD-ul.

Valul de excluderi din ultima perioadă trebuia să ducă la discuţii şi dezbateri în rândul organizaţiilor, nu să înghiţim în sec de frică să nu fim excluşi cumva. Simplii membri află de la televizor ce se întâmplă la nivel central. Lipsa unei reale comunicări, lipsa unui dialog cu membrii de partid mă fac să cred că direcţia în care se îndreaptă conducerea judeţeană este una greşită.

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu preşedintele PSD-ului, Liviu Dragnea. Parlamentarii de Braşov, timp de doi ani, nu au avut nicio discuţie despre anumite proiecte de la nivelul judeţului, despre ce ne dorim să facem pe plan local. Nu am contat absolut deloc.

În 2016, am venit în parlament cu entuziasm şi ne-am trezit cu greu din ceea ce am crezut că este menirea noastră. De altfel, în ultimii doi ani, nu a venit nimeni de la Bucureşti la Braşov. Absolut nimeni! Şi asta în condiţiile în care, la Braşov, rezultatele au însemnat şase parlamentari. Eram buni numai să ridicăm mâna când ni se spunea.

S-a greşit în comunicare, s-a greşit în promovarea oamenilor şi, nu în ultimul rând, s-a greşit pentru că se promovează o agendă diferită de cea a membrilor de rând de partid.

Am încercat să spun toate aceste lucruri în cadrul partidului, lui Liviu Dragnea într-o audienţă la preşedintele partidului împreună cu colegul meu Mihai Popa. Din păcate, nu a găsit timp să se aplece şi spre problemele supuse atentiei, i-am explicat că alte raţiuni şi alţi oameni, chiar din afara partidului, dicteaza astăzi politica PSD la Braşov.

Spuneam într-un articol scris în urmă cu puţin timp că PSD-ul de astăzi este ca un meci de hochei, o primă linie la bătaie în campanie şi o altă linie promovată în funcţii şi care, culmea, nu este formată din oameni de partid. Nu pot să-mi explic raţiunile pentru care nu s-au găsit între atâţia membri bine pregătiţi unii care să preia funcţii în administraţie. În schimb, pentru cei veniţi de te miri de unde, se găsesc soluţii în timp record.

Putem să adoptăm politica struţului şi să pretindem că suntem cei mai frumoşi şi cei mai iubiţi de populaţie. Dar nu este aşa! Partidul scade în sondaje la Braşov.

Astăzi, mă dezic de modul în care este condus PSD-ul atât la Braşov cât şi la nivel central.

Le port un mare respect membrilor de partid de bună-credinţă cu care am avut oanoarea să colaborez şi din partea cărora sper să înţeleagă că am făcut toate demersurile pentru a remedia situaţia fără a face valuri în presă, încercând să schimb ceva ca să nu mai fim praf şi pulbere, cum a spus cineva. Avea mare dreptate.

De aceea, o să mă îndrept către un partid de centru-stânga, spre un nou proiect politic, PRO ROMANIA, în care sunt ferm convins că voi regăsi alături de alţi colegi de ai mei o echipă aşa cum mi-o doream la PSD Braşov şi pe care Marius Dunca nu a ştiut să o construiască.

Spun cu tristeţe şi cu părere de rău că trebuie să fac acest pas.

Oricum se dorea plecarea mea din partid de mai multă vreme şi, nu într-un mod elegant, am fost apostrofat pentru luările mele de poziţie.

Vă îndemn să fim alături de noul partid cu o doctrină de centru-stânga şi împreună să construim o altfel de social-democraţie.

Vă aştept cu drag,
deputat Mohaci Mihai”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare