sursa foto:  b1.ro

Eugen Tomac: ‘Suntem expuși și trebuie să înțelegem că acest război diabolic declanșat de Rusia deja ne afectează direct. Să sperăm că instituțiile statului vor fi suficient de vigilente și vor reuși să evite o tragedie în următorii ani’

Avem o țară superbă, dar problema este că nu avem un cadru legislativ extrem de bine definit și predictibil care să îți permită să îți dezvolți afaceri în domeniul turismului, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP.

Ce a spus Eugen Tomac (PMP), despre situația de pe litoral și politicile din domeniul turismului

Eurodeputatul spune că România are obiective turistice foarte importante.

„Eu aș pleca cu intervenția de la primul punct pe care l-ați abordat mai devreme, pentru că sunt unul din oamenii care vizitează în fiecare an Delta Dunării și de multe ori plec din Constanța pe mare spre Deltă. Mi-am dat seama mai devreme că nu mai pot face, cel puțin în următorii doi-trei ani de zile, acest lucru. Suntem expuși și trebuie să înțelegem că acest război diabolic declanșat de Rusia deja ne afectează direct. Să sperăm că instituțiile statului vor fi suficient de vigilente și vor reuși să evite o tragedie în următorii ani. Avem o problemă”, a adăugat Eugen Tomac.

O a doua problemă, susține el, ține de lipsa de flexibilitate a statului în ceea ce privește relația noastră cu turismul.

„Când modifici Codul fiscal în fiecare săptămână, să nu ne așteptăm că vom avea un sistem capabil să facă performanță, pentru că avem câteva oaze, dar ele sunt excepții. Sistemul nostru în ceea ce privește serviciile oferite în turism este unul de foarte proastă calitate pentru că nimeni nu investește în resursa umană. Nu vom reuși să concurăm cu ceilalți atât timp cât nu există o abordare extrem de sănătoasă din partea statului, și aici e o chestiune de politici publice”, a continuat președintele PMP.

„Putem spune orice. Atât timp cât nu există o viziune foarte clară, o abordare extrem de serioasă în ceea ce privește poziția noastră pe turism, și nu numai cel de pe litoral, avem o țară superbă, problema este că nu avem un cadru legislativ extrem de bine definit și predictibil care să permită să îți dezvolți afaceri în domeniul turismului. La ora actuală nu avem așa ceva, tocmai de aceea, din nefericire, ne supărăm când vine sezonul cald că nu avem unde să ajungem pe litoral și să primim servicii de foarte bună calitate peste tot sau în marea majoritate a locurilor”, a explicat Eugen Tomac.

„România este cunoscută. Problema este că, odată adus un turist străin, dacă nu îl convingi că ceea ce oferi ca țară merită promovat mai departe, să știți că a doua oară nu mai revine turistul. Aici e o chestiune de sistem, care trebuie regândit din temelie”, a mai spus el, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare