sursa foto:  psychologies.ro

Europa merge mai departe! Dezvăluiri importante de la Bruxelles

UE se extinde ! Oliver Varhelyi, comisar european, a anunțat, luni, planuri pentru lărgirea blocului european.

„Deplină extindere a UE în Balcanii Occidentali este o prioritate absolută a Comisiei”, a declarat Oliver Varhelyi, într-o conferință de presă, după prezentarea unei propuneri de reformare a procesului de aderare, confirmând astfel o informație dezvăluită marți de Reuters.

Noul comisar ungar însărcinat cu Extinderea, Oliver Varhelyi , consideră că includerea, a șase țări (Albaniei si Macedoniei de Nord, Serbiei, Kosovo, Muntenegrului si Bosniei), este crucială în a permite UE să-și consolideze influență la nivel mondial – a catalogat viitoarea lor aderare drept „geostrategică”.

Președintele CE, Ursula von der Leyen, a catalogat această inițiativa drept un „mesaj bun” pentru Macedonia de Nord și Albania, dezamăgite în urmă respingerii din octombrie, relateazaa Associated Press.

„Extinderea UE este reciproc avantajoasă”, a subliniat ea pe Twitter.

Modificările avute în vedere le oferă statelor membre posibilitatea de a întrerupe o procedura de aderare – și chiar să oblige o țară candidată să reia negocierile de la zero în anumite capitole politice – în cazul în care Uniunea constată lipsuri, informează ziare.com.

Vezi și:

EXCLUSIV Lovitură de teatru: După reorganizare, dă cu plus! Violeta Alexandru crește numărul de bugetari

Lovitură pentru Guvernul Orban! Răsturnare de situaţie în privinţa dublării alocaţiilor! Mutare în regim de urgenţă, la Senat

Guvernul Orban schimbă tacit legea! Cine va mai putea beneficia de bani de la stat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare