sursa foto:  bzi.ro

Europarlamentarul Eugen Tomac dă cărțile pe față: Anul acesta nu putem intra în Schengen

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac a transmis luni, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, că România nu va intra în acest an în spațiul Schengen și că Austria a jucat o cu toată altă carte în relaţia cu România, atunci când a blocat accesul nostru în spaţiul Schengen, nefiind vorba nici de migranţi.

 

 

 

”Cunosc foarte bine acest dosar şi pot spune în premieră că cred că Austria a jucat o cu toată altă carte în relaţia cu România, atunci când a blocat accesul nostru în spaţiul Schengen şi nu e vorba nici de migranţi. Problema este dacă preşedintele sau premierul ne vor spune vreodată ce a vrut Austria de la România” a spus Eugen Tomac.

Liderul PMP a precizat că din păcate am ratat această oportunitate pentru aderarea la Schengen şi pentru că nu ne-am pregătit bine.

”Orice ar spune Guvernul, la ora actuală convingerea mea este că din momentul în care am acceptat să se discute distinct despre Croaţia, versul România şi Bulgaria, ne-am semnat singuri această separare, pentru că dacă rămânea cum s-a discutat în primăvara anului trecut, intram sigur”, a mai spus Tomac.

Europarlamentarul a precizat că pe 8 decembrie s-a intrat în Consliul JAI cu o decizie şi s-a ieşit cu două decizii. ”Am implorat Guvernul să atace în justiţei acest act ilegal, legat de extinderea spaţiului Schengen, am mers la Curtea de Justiţei în ultima zi în care putea fi depus acest dosar”, a afirmat el, precizând că termenul este foarte lung, însă având în vedere că anul acesta nu putem intra în Schengen, anul viitor sunt alegeri europarlamentare, nu se va discuta acest dosar şi cel mai probabil anul viitor vom avea şi acest proces.

”Îmi doresc ca Guvernul să intervină în acest proces, avem şanse, sunt convins că acest proces este singura cale prin care vom putea intra mult mai devreme în spaţiul Schengen”, a menţionat Eugen Tomac, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare