sursa foto:  jurnalul.ro

EXCLUSIV Acuze dure făcute de Dumitru Coarnă, după reținerea Sorinei Pintea! Ofițerul DNA care ar favoriza făptuitorul

După reținerea Sorinei Pintea, liderul sindical Dumitru Coarnă a lansat o serie de acuzații grave la adresa ofițerilor DNA/DGA. El a punctat, pe pagina de socializare, că, acolo unde sunt probe directe, DNA/DGA favorează făptuitorii. Duminică, Bugetul.ro l-a contactat pe Dumitru Coarnă pentru a afla mai multe despre acest caz. În exclusivitate pentru Bugetul.ro, șeful SNPPC a afirmat că un ofițer DNA, pe nume Moise, refuză să consemneze declarațiile polițiștilor în dosarul ce îl vizează pe șeful IPJ Călărași, Marian Iorga. Mai mult, potrivit lui Dumitru Coarnă, acest Moise ar opri înregistrarea declarațiilor, refuzând probele pe care cei audiați le-ar avea împotriva șefului IPJ Călărași. Trebuie să precizăm că, de fiecare dată când l-am contactat pe inspectorul-șef Marian Iorga, șeful IPJ Călărași a susținut că este nevinovat și că se va prezenta negreșit în fața organelor de anchetă, atunci când va fi citat, pentru a-și dovedi nevinovăția.

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Bubuie un uriaș scandal sexual în Poliție: ‘Favoruri sexuale pentru promovarea în funcții’/Paradoxal, șeful IPJ Călarași nu este cercetat și disciplinar

„Acolo unde sunt probe directe DNA/DGA favorizează faptuitorii-vezi dosarul deschis la IPJ Călărași-. Ofițerii DNA/DGA care au audiat în acest dosar au refuzat cu intenție directă consemnarea probelor. Unul dintre ei se numește MOISE, voi reveni cu detalii”, a spus, inițial, Dumitru Coarnă, după reținerea fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

Contactat de Bugetul.ro, Dumitru Coarnă ne-a precizat că acest ofițer DNA, pe nume Moise, la audierile făcute de Direcția Națională Anticorupție, refuză să consemneze declarațiile făcute de mai mulți polițiști în dosarul penal ce-l vizează pe șeful IPJ Călărași, Marian Iorga.

Vezi și EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă/Update. Reacția șefului Poliției Călărași

Povestea este extrem de simplă. În cazul unor audieri avute la DNA în legătură cu o plângere penală pe care eu am formulat-o, mai mulți polițiști sunt extrem de revoltați, pentru simplul motiv că acest ofițer de poliție a refuzat, pur și simplu, să consemneze declarațiile lor.

În momentul în care încercau să facă declarații cu probe, refuză să consemneze și a oprit înregistrarea, pentru că aceste declarații se înregistrează”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Coarnă, plângere penală împotriva lui Moise, pentru „favorizarea făptuitorului”

Liderul sindical ne-a dezvăluit că ia în calcul, în mod serios, să facă plângere penală împotriva ofițerului Moise, de la DNA, acuzându-l de încălcarea Art. 269 din Codul Penal, ce se referă la „favorizarea făptuitorului”.

Vorbim de o favorizare. În momentul în care refuză să consemneze în declarație aspectele ce țin de dosarul penal, favorizează una dintre părți. Există și o infracțiune în Codul Penal, Art. 269, se numește favorizarea făptuitorului. Este extrem de grav ceea ce a făcut acest om, acest ofițer Moise.

Oamenii sunt extrem de revoltați – cei care au dat aceste declarații – împotriva acestui ofițer. Se încearcă o intimidare, dacă vreți, se pune o presiune emoțională pe cei care urmează să fie audiați. Eu nu accept acest tip de anchetă și iau în calcul posibilitatea de a formula o plângere penală, pentru favorizarea făptuitorului, pe Art. 269 din Codul Penal, împotriva acestui ofițer de la DNA”, a spus, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Este legat de cazul de la Călărași, de inspectorul-șef Iorga. Este extrem de grav, eu vin să fac declarație, să aduc probe și tu refuzi să mi le consemnezi și-mi oprești înregistrările. Și nu e unul, sunt mai mulți colegi care au fost audiați de acest ofițer”, a mai adăugat Coarnă.

Ce spune Art. 269 din Codul Penal

Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”, se precizează la alin. (1).

Bugetul.ro a scris, în exclusivitate, că Dumitru Coarnă a făcut plângere penală împotriva lui Marian Iorga, acuzându-l, printre altele, de „luare de mită” și „promovarea în funcție în schimbul unor favoruri sexuale”.

În replică, Marian Iorga a susținut că e nevinovat și că îl va acționa în instanță pe Dumitru Coarnă.

Amintim că, la 18 februarie 2020, redacția noastră a dezvăluit că 20 de polițiști de la IPJ Călărași au fost audiați la DNA, în dosarul privitor la acuzele făcute de Dumitru Coarnă la adresa lui Marian Iorga.

La acea vreme, Marian Iorga ne-a declarat că nu s-a aflat printre cei citați, dar că, dacă va fi citat în fața oricărui organ de anchetă, se va prezenta negreșit, pentru a se afla adevărul.

Nu (n.r. – nu am fost citat la DNA), dar vă asigur că, dacă voi fi citat în fața oricăror organe de anchetă, mă voi prezenta negreșit, întrucât doresc și eu aflarea adevărului”, a afirmat, vineri, pentru Bugetul.ro, șeful IPJ Călărași.

Vezi și EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Vă vom ține la curent cu acest caz.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare