sursa foto:  realitateaoltului.ro

EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă/Update. Reacția șefului Poliției Călărași

Update. Șeful IPJ Călărași, Marian Iorga, a reacționat la articolul publicat azi de Bugetul.ro, privitor la plângerea pe care i-a făcut-o Dumitru Coarnă, unde liderul sindical îl acuză de „luare de mită” și „favoruri sexuale pentru promovarea în funcții”. Șeful Poliției Călărași ne-a reproșat faptul că nu l-am contactat pentru a-i cere un punct de vedere cu privire la articolul publicat azi, deși l-am sunat în data de 17.01.2020, când am început dezvăluirile referitoare la acest caz, și a refuzat să comenteze. Mai mult, el a precizat că, la finalul verificărilor, își rezervă dreptul de a acționa conform legislației în vigoare.

„Sunt siderat de toate chestiile astea pe care le văd, dar pot să vă spun două lucruri:

  1. Toate chestiunile astea pe care le-ați sugerat dumneavoastră (n.r. – nu am sugerat nimic, doar am prezentat o serie de informații care se regăsesc în plângerea făcută de Dumitru Coarnă) au făcut obiectul unor verificări de către instituțiile abilitate anterior. Nimic nu a fost real.
  2. Pe acel domn ziarist la care faceți referire în articolul dumneavoastră l-am acționat în instanță. Ca urmare a faptului că s-au dovedit a fi niște minciuni, dumnealui a revenit asupra articolului. Mai departe, eu aștept rezultatul entităților abilitate să facă toate verificările. Inclusiv eu am solicitat instituțiilor abilitate să fie făcute aceste verificări.

Eu îmi rezerv dreptul ca, la finalul tuturor acestor verificări, să acționez conform legislației în vigoare”, ne-a declarat Marian Iorga.

Iată ce ne declara Marian Iorga, la 17.01.2020, când l-am sunat pentru a-i cere un punct de vedere cu privire la acuzațiile pe care i le aduce Dumitru Coarnă, anume „luare de mită” și „favoruri sexuale pentru promovarea în funcții”: „Instituțiile abilitate să facă aceste verificări. Ele au fost sesizate. Nu comentez. Nici nu este cazul să spun că sunt doar fabulații. Aștept rezultatul acestor instituții acreditate de lege să facă verificările”.

O serie de informații incendiare au intrat în posesia Bugetul.ro! Acestea au stat la baza plângerilor făcute de Dumitru Coarnă, președintele SNPPC, împotriva șefului IPJ Călărași, Marian Iorga, pe care îl acuză, printre altele, de luare de mită și de promovări pe bază de favoruri sexuale. Recent, ministrul de Interne, Marcel Vela, a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că, la ora actuală, Marian Iorga este cercetat penal. Pe de altă parte, Dumitru Coarnă susține că șeful IPJ Călărași este protejat și că ar fi trebuit să fie și cercetat disciplinar și înlocuit din funcție.

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Bubuie un uriaș scandal sexual în Poliție: ‘Favoruri sexuale pentru promovarea în funcții’/Paradoxal, șeful IPJ Călarași nu este cercetat și disciplinar

Plângerile făcute de liderul sindical au ajuns pe masa Direcției Generale Anticorupție. Bugetul.ro a intrat în posesia unor informații care, pe lângă alte probe, stau la baza acuzațiilor lui Dumitru Coarnă.

Vezi și EXCLUSIV Un greu din Poliție, executat? Marcel Vela dezvăluie că a fost demarată cercetarea sa

Concret, presa a scris de-a lungul timpului mai multe articole în care îl acuză pe Mrian Iorga de hărțuire sexuală și promovări pe bază de favoruri sexuale. Jurnalistul Marin Badea, din Călărași, a scris mai multe anchete referitoare la acțiunile șefului IPJ. Ulterior, acestea au fost șterse de pe site-ul ziaristului. Dumitru Coarnă a confirmat, pentru Bugetul.ro, că la baza plângerilor sale stau și informațiile de mai jos.

„Și astea (n.r. – au stat la baza plângerilor). Am mai multe, dar acestea sunt publice”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Vă redăm integral un e-mail intrat în posesia Bugetul.ro, în care sunt prezentate o serie de acuzații grave la adresa lui Marian Iorga și care sunt incluse în plângerile lui Dumitru Coarnă, ajungând astfel pe masa Direcției Generale Anticorupție din MAI:

„Acuze aduse de catre presa cu privire hartuirea sexuala a unor angajate din subordinea sa/sau numirea in functii superioare pe baza de relatii intime cu subalternele.
Subalterna sa, pe numele de Carmen Elena Dumitru se afișează cu inspectorul șef al IPJ Călărași, Marian Iorga. Între cei doi există o relație extrem de apropiată. Surse, din cadrul IPJ Călărași opinează că acesta a fost unul dintre criteriile în baza cărora Carmen Elena Dumitru a fost promovată, în toamna anului 2016, de la funcția de agent I la cea de ofițer criminalist. În declarația de avere pentru anul 2015, Carmen Elena Dumitru apare căsătorită cu Aurelian Dumitru. Au pasive financiare în sumă de 55.000 de euro, scadente în anul 2040. Ca agent I în cadrul IPJ Călărași, Carmen Elena Dumitru avea venituri anuale de 15.874 lei. Odată cu avansarea în funcție, veniturile acesteia au suferit modificări substanțiale. Cei doi au fost surprinși în cursul zilei de 25.12.2016, pe strada Luceafărului, din municipiul Călărași. Au plecat împreună cu un autoturism Skoda Superb. Autoturismul a fost achiziționat, în cursul anului 2015, de Marian Iorga, din Germania. Nu apare în declarația de avere a acestuia, pentru anul 2015. Prin sentința civilă pronunțată la data de 31.05.2013, în dosarul nr. 15379/302/2011, având ca obiect divorț cu minori, Marian Iorga plătește mai bine de jumătate din salariu drept pensie. Anual, Iorga declară un venit salarial de circa 60.000 lei, brut. Figurează și cu împrumut, scadent în 2016. în valoare de 15.000 de euro. Prețul unui autoturism Skoda Superb, la mâna a doua, este, în medie, de 10.000 de euro. La reprezentanță, un astfel de autoturism ajunge și la 30.000 de euro. Nu există date care să explice posibilitățile financiare ale actualului inspector șef Marian Iorga, în condițiile în care veniturile lui se duc, în mare parte, către plata pensiei alimentare pentru doi copii minori. La IPJ Călărași, pe surse, scandalurile se țin lanț. Un altul este legat de un cuplu de polițiști. Este vorba de familia Moga, Olimpia și Mihai. Sunt date, colectate de la un nivel foarte înalt, conform cărora Mihai Moga, angajat în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, Serviciul Poliției de Frontieră Călărași, i-ar fi adresat amenințări actualului inspector șef Marian Iorga. Din agent III, la Serviciul Caziere, Olimpia Moga a fost avansată ca agent șef de poliție, în cadrul Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității. Mihai Moga nu a vrut să ne ofere date legate de motivele stării de adversitate existentă între el și actualul șef al IPJ Călărași, Marian Iorga. Sunt indicii conform cărora această stare se datorează modului în care Iorga a înțeles să fie atent cu subalterna sa, Olimpia Moga. În același timp, e ciudat cum structura de informații din cadrul Poliției Române, Direcția de Informații și Protecție Internă, nu are în lucru rapoarte care să cuprindă astfel de elemente, în sensul că promovările la IPJ Călărași se fac pe criterii extrem de ciudate (http://marinbadea.ro/ipj-calarasi-promovari-pe-criterii-ciudate-video/).
La data de 06.07.2017 sunt inserate acuzații la adresa Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, titrează postul de televiziune România Tv. Se afirmă că o polițistă îl denunță pe șeful acestei structuri, cms. șef Marian Iorga, că îi încalcă drepturile după ce i-ar fi refuzat avansurile sexuale. Ivona Niculina Brânză, agent principal la Biroul Ordine Publică, polițista care-l acuză pe comandantul IPJ Călărași, că o hărțuiește, declară: „Domnul comisar șef Marian Iorga… mi-a propus și mi-a făcut niște avansuri pe temă sexuală. Deoarece am curajul să refuz, începând cu sfârșitul anului 2016, acesta a început să îmi încalce drepturile în mod repetat… Sunt hărțuită în continuare.” Înregistrări depuse la IGPR. Aceeași polițistă susține că după ce i-a refuzat avansurile de natură intimă, lucrurile au devenit extrem de complicate pentru ea: „În perioada în care mă aflam în concediul de odihnă, acest inspector, împreună cu doctorul unității (n.n. – doctorul unitatii fiind o dna ofiter care imediat dupa nunta a plecat la mare cu Marian Iorga, sotul acesteia – avocat de profesie – divortand de ea) , a întocmit un proces-verbal prin care mă trimite la comisia medicală, încercând să arate faptul că aș fi nebună, ca să scape de acuzații…” Ivona Niculina Brânză afirmă că are înregistrări cu comandantul IPJ Călărași și că acestea au fost depuse la Inspectoratul General al Poliției Române. Discuțiile au conotații de ordin sexual. În replică, cms. șef Marian Iorga afirmă că este denigrat și că-și va rezerva dreptul de a-și apară onoarea pe cale legală. Tot Iorga afirmă că în spatele acestei acțiuni „stau persoane cercetate anterior în dosare penale”. În schimb, în cadrul IPJ Călărași, scandalurile se țin lanț, pe mandatul actualului inspector șef: doi polițiști au fost condamnați definitiv după ce au abuzat sexual o minoră cu grad de handicap, dintr-un centru de plasament (n.a. – Perisoru/CL), un șef de post a fost reclamat că a abuzat sexual o minoră, chiar în postul de poliție, un alt șef de post s-a sinucis, satul Aprozi a devenit raiul criminalilor, în vreme ce în zona Sărulești avem un nou caz Elodia (http://marinbadea.ro/romania-tv-un-nou-scandal-sexual-la-p-j-calarasi/).
Unele subalterne ale domnului Marian Iorga, recent angajate în cadrul IPJ Călărași, din sursă externă, nu se arată chiar atât de reticente când este vorba despre dragoste. Garofița Duțescu, angajată la Postul de Poliție Dor Mărunt, pe o rețea de socializare, e contrariată: „Să mai iubesc?!?! Mulțumesc frumos… nu… mai bine îmi fac un tatuaj… durează mai mult, doare și „costă” mai puțin”. La o astfel de întrebare, numai comisarul șef Marian Iorga poate avea un răspuns pe măsură: „Când vrei să cucerești o femeie, chiar și colegă fiind, trebuie să știi s-o cucerești” (http://marinbadea.ro/romania-tv-un-nou-scandal-sexual-la-p-j-calarasi/).
Starea civilă: Divorţat, trei copii (https://cl.politiaromana.ro/ro/ipj-calarasi/echipa-manageriala/marian-iorga-inspector-sef)
Împuternicit la comanda IPJ Călăraşi din 16 septembrie 2014, comisarul-şef Marian Iorga a câştigat concursul pentru post in luna decembrie 2014 (http://adevarul.ro/locale/calarasi/ipj-calarasi-sef-acte-n-regula-comisarul-marian-iorga-castigat-concursul-post-1_549ed63a448e03c0fd160823/index.html). Seful IPJ Călăraşi este absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina, a obţinut diploma de licenţă la Academia de Poliţie şi încă vreo două masterate (https://www.infomuntenia.ro/sef-nou-la-ipj-calarasi-trebuie-sa-fac-performanta-cu-echipa-pe-care-o-avem/2014/09). www.cotidianul.ro/blejnar-si-cms-sef-pintea-in-paienjenisul-universitatea-gh-cristea-b…20 ian. 2015 – ‘’Şeful IPJ Călăraşi, comisar Marian Iorga (39 de ani) a trecut şi el prin mâna lui Pintea senior. …’’ Actualul șef al IPJ Călărași, Marian Iorga, este numit politic de fostul guvern Victor Viorel Ponta. Aceasta este o informație care circulă la nivel de zvon public (http://marinbadea.ro/nume-personal-institutiile-statului-au-ajuns-unelte-de-razboi-pentru-golanii-care-schimba-impresii-la-sprit/). ‘’Jurnalul de Calarasi’’ nr.2580 din 06.11.2015, il acuza de implicare in jocuri politice. În numai câteva luni, din declarația de avere a acestuia a dispărut suma de 142.000 de euro, reprezentând împrumuturi contractate la bănci. Deși am insistat, acesta nu a dorit să ne ofere lămuriri cu privire la această speță. Din datele noastre, Agenția Națională de Integritate urmează să facă verificări legate de acest caz (http://marinbadea.ro/neconcordante-in-declaratiile-de-avere-ale-sefului-inspectoratului-judetean-de-politie-calarasi-comisar-sef-marian-iorga/). Marian Iorga declară, pentru anul 2013 și anteriori, următoarele credite: 20.000 euro, bani luați de la Piraeus Bank, în 2008, credit scadent în 2016; 123.000 euro, bani luați în 2008, cu termen scadent în anul 2038, creditor Piraeus Bank; 15.000 euro, credit contractat în 2008, scadent în 2018, luat de la ABS Bank. Pentru anul 2014, declarația de avere a acestuia cuprinde următoarele bunuri declarate și în anii anteriori: 1.950 mp teren agricol, comuna Șotrile, sat Lunca Mare, județul Prahova; 1.000 mp teren intravilan, comuna Mogoșoaia, județul Ilfov; apartament 97 mp, în București; casă de vacanță, construcție proprie, 130 mp, satul Lunca Mare. Bunurile sunt deținute în co-proprietate cu soția Iorga Virginia Florentina Amalia. La 16.08.2011, la Judecătoria Sectorului 5 București, soția comandantului IPJ Călărași depune actele de divorț, însă cauza este suspendată câtă vreme părțile nu vin să-și susțină cauza. Abia în data de 28.01.2013, este admisă cererea de chemare în judecată și se desface căsătoria, prin acordul părților. Marian Iorga și Virginia Florentina Amalia Iorga au împreună 3 copii minori. Instanța a dispus ca Marian Iorga să plătească o pensie de întreținere în cotă de 1/2 din veniturile nete lunare, dar și 1/6 din venituri reprezentând norma de hrană pentru fiecare copil. Pentru anul 2014, Marian Iorga, însă, declară toate celelalte bunuri deținute în co-proprietate cu fosta soție Virgina Florentina Amalia Iorga. În schimb, în dreptul pasivelor financiare, declară un singur împrumut contractat în 2008 și scadent în 2018, în valoare de 15.000 euro, bani luați de la ABS Bank. Din declarația de avere a acestuia dispar creditele luate de la Piraeus Bank, în valoare de 143.000 euro. Tot fosta soție a actualului șef al IPJ Călărași depune actele pentru partajarea bunurilor comune, în dosarul nr. 1900/302/2013, pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 București, instanța luând act de perimarea cererii la data de 6.05.2014. Din datele obținute de noi până la această dată, partajarea bunurilor comune ale foștilor soți Iorga nu a avut loc. Fosta soție a acestuia se prezenta drept angajată în cadrul Piraeus bank, la această oră având deschisă o unitate juridică, sub forma unei PFA, cu adresa de contact în satul Lunca Mare, comuna Șotrile, județul Prahova. Din cadrul IPJ Călărași, nu ne-au fost oferite relații referitoare la neconcordanțele din declarațiile de avere ale comisarului șef Marian Iorga. De altfel, e o obișnuință ca acesta să nu facă declarații de presă. În schimb, din datele noastre, acesta se îmbracă precum un dandy de Ferentari, dar are și obiceiul de a vorbi vulgar cu subalternii (http://marinbadea.ro/neconcordante-in-declaratiile-de-avere-ale-sefului-inspectoratului-judetean-de-politie-calarasi-comisar-sef-marian-iorga/)”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare