sursa foto:  mediafax.ro

EXCLUSIV Un greu din Poliție, executat? Marcel Vela dezvăluie că a fost demarată cercetarea sa

Unul dintre greii din Poliția Română ar putea fi demis în curând. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că s-a început cercetarea respectivului șef de Poliție.

Este vorba despre șeful Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, Marian Iorga. În luna decembrie a anului 2019, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, a declarat, pentru Bugetul.ro, că a sesizat, atât IGPR-ul, cât și pe ministrul Macel Vela, cu privire la inspectorul-șef Marian Iorga, însă nimeni „nu vrea să-l cerceteze”. Printre altele, Coarnă îl acuză pe Marian Iorga de „luare de mită”.

Vineri, Marcel Vela a dezvăluit, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că Marian Iorga este cercetat și că, la finalul anchetei, se vor lua toate măsurile legale.

„Da, au fost transmise la IGPR și de acolo s-au transmis la instituțiile abilitate să cerceteze chestiuni penale ce reclamă orice cetățean, polistist sau pensionar din poliție (asa cum este dl la care vă referiți), fie ca persoana fizică sau instituție, atunci când are probe sau suspiciuni cu privire la oricine și la orice. Verificați oficial la IGPR și DGA. Nu pot să dau eu date din dosare. Evident că la finalul cercetării se vor lua toate măsurile legale! Nu vă pot spune mai multe pentru că, la alți membri de sindicat cercetați sau anchetați, același lider de sindicat (n.r. – Dumitru Coarnă) a acuzat că nu le respectăm prezumția de nevinovăție”, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, Marcel Vela.

Coarnă îl acuză pe Iorga de „luare de mită”

Președintele SNPPC îl acuză pe Marian Iorga, șeful IPJ Călărași, de „luare de mită”.

„La Călărași, e un management total defectuoas, o atitudine din asta pe care nu pot să o numesc în vreun fel. De la vocabular, adresare subordonți, până la zonă infracțională – luare de mită. Am și sesizat IGPR-ul, dar nimeni nu vrea să cerceteze. Poate să-i demită la orice oră, pentru că are informații clare, certe, fără niciun dubiu”, declara în decembrie 2019, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Vezi și

EXCLUSIV Document. Ministrul Marcel Vela răstoarnă acuzațiile lui Dumitru Coarnă

EXCLUSIV Marcel Vela ascunde planul de reorganizare a Poliției: A fost o discuție doar pentru că a crea senzația că ne consultă

Mare atenție, Marcel Vela! Bubuie Ministerul de Interne: Șeful Jandarmeriei Române, acuzat de răpire

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare