sursa foto:  bursa.ro

Update! Marcel Vela reacționează și prezintă un document semnat de Dumitru Coarnă

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a reacționat la afirmațiile făcute de către Dumitru Coarnă, președinte SNPPC, pentru Bugetul.ro.

Marcel Vela îl acuză pe Dumitru Coarnă că ‘propagă lucruri nedevărate’.

„Aveți aici comunicatul care a apărut miercuri seara (de comun acord) pe site-ul MAI și pe conturile de la sindicate, semnat de toți liderii de sindicat prezenți la întâlnire, inclusiv de persoana care prezice și ghicește viitorul folosindu-se de site-ul dvs. ca mijloc de afirmare personală și de propagare a unor lucruri neadevărate”, ne-a transmis ministrul Vela.

Mai mult, șeful MAI ne-a precizat că întâlnirea cu sindicaliștii „a fost foarte utilă” și că toți au promis că vor veni „cu propuneri scrise”.

De asemenea, reporterul Bugetul.ro l-a întrebat pe Marcel Vela dacă există resurse financiare pentru susținerea reorganizării Ministerului de Interne.

„Se numește eficientizare. Se fac economii financiare, nu costuri suplimentare. Am repetat de cel puțin 10 ori în ședință, a înțeles toată lumea, doar că unii vor să vină cu diversiuni”, a subliniat, pentru Bugetul.ro, ministrul Vela.

„Astăzi, 15 ianuarie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința de consultare între conducerea instituției și reprezentanții organizațiilor sindicale ale polițiștilor și ai Corpului National al Polițiștilor.
Ședința a fost condusă de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, iar din partea MAI au mai fost prezenți secretarul de stat pentru ordine publică, chestor – șef de poliție Bogdan Despescu, și directorul de cabinet al ministrului, colonel în rezervă Traian Berbeceanu.
Această consultare a avut loc ca urmare a dorinței conducerii MAI de a exista un proces transparent și echitabil de identificare a unor soluții pentru eficientizarea instituției, stabilindu-se de comun acord ca propunerile scrise ale organizațiilor sindicale să fie înaintate MAI.
Pentru o bună organizare și comunicare, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a propus întâlniri periodice într-un Consiliu consultativ sindical.
Întâlnirea face parte din calendarul inițiat pentru armonizarea tuturor propunerilor părților implicate în procesul de modernizare a Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în comunicatul semnat atât de Dumitru Coarnă, cât și de Marcel Vela.

Acuze grave la adresa ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela! Șeful Internelor este acuzat că ține la secret planul de reorganizare a Poliției Române.

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, continuă atacul la adresa lui Marcel Vela.

Liderul de sindicat susține că ministrul de Interne ține la secret planul de reorganizare a Poliției Române.

Mai mult, potrivit lui Coarnă, nu există finanțare pentru această reorganizare a MAI.

Discuția a fost o formă fără fond. Nu au prezentat planul pentru reorganizare. A fost o discuție doar pentru că a crea senzația, în opinia publică, că ne consultă”, a declarat Dumitru Coarnă, pentru Bugetul.ro, după ce, miercuri, a avut o întrevedere cu Marcel Vela.

Zilele trecute, Coarnă l-a acuzat pe ministrul de Interne că, prin această reorganizare a MAI, „vrea să pună mâna pe SMURD”.

Vezi și EXCLUSIV Dumitru Cornă îl ‘denunță’ pe Marcel Vela: ‘Vrea să pună mâna pe SMURD! Minte’

„În opinia mea, planul, în primă fază, este să pună mâna pe SMURD. Apoi, în plan B, să-l privatizeze, așa cum a dorit și Traian Băsescu.

Apoi, prin reorganizare, schimbi pe cine vrei tu, fără niciun fel de problemă și atunci sigur că vor fi schimbați acei șefi de Poliție județeană, de structuri, care nu corespund profilului politic al lui Vela.

Practic, nu se vine cu nimic în sprijinul cetățeanului, în sprijinul siguranței publice. Vela minte, minte opinia publică! Ca să vii cu ceva în sprijinul siguranței publice, trebuie să finanțezi sau să iei din funcții bugetate din cadrul Ministerului de Interne și să transferi la Poliție.

Eu i-am propus, ca să venim în sprijinul siguranței publice, să transferăm 10.000 de jandarmi la Poliția Română, la structurile de ordine publică rurale și urbane. În rural, situația este scăpată de sub control. N-a refuzat, însă nici n-a acceptat. A lăsat-o așa”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

În replică, ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat, pentru Bugetul.ro, că nu comenteză „ce spun prezicătorii sau ghicitoarele”.

„Nu comentez ce spun prezicătorii sau ghicitoarele. Am văzut că s-au înșelat și cu Apocalipsa! Cât despre jigniri, am constatat că acesta este un mod de lucru al unora și nu voi intra în polemici sterile”, a spus, pentru Bugetul.ro, Marcel Vela.

Vezi și

Mare atenție, Marcel Vela! Bubuie Ministerul de Interne: Șeful Jandarmeriei Române, acuzat de răpire

Guvernul a decis- Salariile vor fi majorate pentru anumiți angajați

EXCLUSIV Polițiștii își cer drepturile: ‘Aici, domnul Vela nu respectă legea!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare