sursa foto:  mediafax.ro

EXCLUSIV Polițiștii își cer drepturile: ‘Aici, domnul Vela nu respectă legea!’

Anul trecut, ministrul de Interne, Marcel Vela, le-a promis sindicaliștilor din Poliție că toate drepturile salariale ale oamenilor legii vor fi respectate în 2020.

În mare parte, ministrul Vela și-a ținut cuvântul, ne-a declarat Dumitru Coarnă, președinte al SNPPC.

Totuși, președintele SNPPC a precizat, pentru Bugetul.ro, că sunt două execpții unde Marcel Vela „nu respectă legea”.

Vezi și EXCLUSIV Dumitru Cornă îl ‘denunță’ pe Marcel Vela: ‘Vrea să pună mâna pe SMURD! Minte’

Concret, Coarnă acuză că ministru de Interne nu respectă Legea salarizării (n.r. – Legea 153/2017) cu privire la „specialistul de clasă”. Totodată, liderul sindical spune că Marcel Vela nu ține cont nici de Decizia 51 a ÎCCJ, potrivit căreia ar trebui să legalizeze toate salariile din Poliție la nivel maxim, în funcție de identitate, pericol și studii superioare.

În mare parte, da (n.r. – Marcel Vela s-a ținut de cuvânt în privința drepturilor salariale), cu două excepții, două excepții constând într-un titlu de „specialist de clasă”, pe care îl prevede Legea 153/2017 și celelalte structuri din Anexa VI îl au – MApN, SRI, STS SPP -, toate cu excepția MAI.

E vorba de un „specialist de clasă” care se calculează la salariul de funcție, raportat la vechimea pe specialitate: 5, 10, 15 ani. Și aici avem 2,5, 5 și 7,5% procente la salariul de bază al polițistului și-al personalului contractual din MAI, jandarmi și pomieri, căci și despre ei este vorba. Aici, domnul Vela nu respectă legea!

Mai avem încă o discuție pe Decizia 51 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde obligă Ministerul de Interne să legalizeze toate salariile la nivel maxim. Aici avem trei elemente standardizate în disfuncții salariale. E vorba despre identitate, pericol și studii superioare la agenții de poliție. Este o decizie a Înaltei Curți pe care domnul Vela n-o respectă”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Am făcut la Înalta Curte o solicitare în care am rugat să urgenteze motivarea și publicarea Deciziei 51 în Monitorul Oficial”, ne-a mai spus Coarnă.

Vezi și Toți șoferii sunt vizați! Marcel Vela schimbă legea

EXCLUSIV Detalii despre averea Cristinei Țopescu! Afacerea regretatei jurnaliste, pe minus!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare