sursa foto:  jurnalistii.ro

EXCLUSIV Dumitru Coarnă îl ‘denunță’ pe Marcel Vela: ‘Vrea să pună mâna pe SMURD! Minte’

Reorganizarea începută de Marcel Vela dinamitează Ministerul de Interne! Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, a declarat, pentru Bugetul.ro, că ministrul de Interne, Marcel Vela, minte atunci când spune că reorganizarea va fi în folosul cetățeanului. Mai mult, Dumitru Coarnă acuză că, prin reorganizare, Marcel Vela vrea să pună mâna pe SMURD. 

Marți, șeful SNPPC a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că s-a întâlnit, luni, cu secretarul de stat Bogdan Despescu, la sediul IGPR, unde l-a întrebat dacă există vreun plan pentru reorganizarea începută de Marcel Vela și dacă există finanțare.

Vezi și Polițiștii se reped la Marcel Vela: Procedează precum Carmen Dan! Operațiune demarată în week-end

Dumitru Coarnă ne-a spus că, în mod paradoxal, n-a primit niciun răspuns.

„O organizare fără finanțare ce efect are? Ieri (n.r. – luni, 13 ianuarie 2020) am avut o întâlnire la IGPR, cu secretarul de stat Bogdan Despescu.

L-am întrebat direct câteva lucruri:

  1. Dacă există finanțare pentru această reorganizare?
  2. În ce valoare este suma?
  3. Dacă au un plan de reorganizare?

După care, am continuat șirul întrebărilor tot angrenate în realitate: Cum va arăta Poliția Română în urma reorganizării? Cum va arăta Ministerul de Interne în urma reorganizării?

Niciun răspuns…”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

„Planul este să pună mâna pe SMURD”

Președintele SNPPC îl acuză pe Marcel Vela că vrea să pună mâna pe SMURD. De asemenea, prin această reorganizare, șeful MAI ar urmări să-i înlocuiască pe șefii din Poliție, care nu corespund profilului său politic.

În opinia mea, planul, în primă fază, este să pună mâna pe SMURD. Apoi, în plan B, să-l privatizeze, așa cum a dorit și Traian Băsescu.

Apoi, prin reorganizare, schimbi pe cine vrei tu, fără niciun fel de problemă și atunci sigur că vor fi schimbați acei șefi de Poliție județeană, de structuri, care nu corespund profilului politic al lui Vela.

Practic, nu se vine cu nimic în sprijinul cetățeanului, în sprijinul siguranței publice. Vela minte, minte opinia publică! Ca să vii cu ceva în sprijinul siguranței publice, trebuie să finanțezi sau să iei din funcții bugetate din cadrul Ministerului de Interne și să transferi la Poliție.

Eu i-am propus, ca să venim în sprijinul siguranței publice, să transferăm 10.000 de jandarmi la Poliția Română, la structurile de ordine publică rurale și urbane. În rural, situația este scăpată de sub control. N-a refuzat, însă nici n-a acceptat. A lăsat-o așa”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Vinerea trecută, Marcel Vela a început reorganizarea Poliției Române. În week-end, șefilor din subordinea IGPR li s-a dispus organizarea unor ședințe de lucru, urmând ca propunerile de reorganizare să fie transmise luni, 13 ianuarie, la prima oră.

Sindicaliștii au acuzat că Marcel Vela a început reorganizarea fără a-i consulta și că modificările structurale nu pot fi gândite în două zile.

Vezi și Cutremur la vârful scenei politice! Ludovic Orban, ‘împins pe scări’! Klaus Iohannis ar fi bătut palma pentru un nou prim-ministru

Marcel Vela: Nu comentez ce spun prezicătorii sau ghicitoarele

Ulterior, după publicarea articolului, ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat, pentru Bugetul.ro, că nu comenteză „ce spun prezicătorii sau ghicitoarele”.

„Nu comentez ce spun prezicătorii sau ghicitoarele.  Am văzut că s-au înșelat și cu Apocalipsa! Cât despre jigniri, am constatat că acesta este un mod de lucru al unora și nu voi intra în polemici sterile”, a spus, pentru Bugetul.ro, Marcel Vela.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare