sursa foto:  mediafax.ro

Polițiștii se reped la Marcel Vela: Procedează precum Carmen Dan! Operațiune demarată în week-end

Scandal uriaș între ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și sindicaliștii din Poliție!

Reprezentanții polițiștilor informează că Marcel Vela ar fi început marea reorganizare promisă, fără a-i consulta.

Mai mult, Sindicatul EUROPOL acuză că ministrul Vela procedează precum Carmen Dan și că a început operațiunea vineri seara. Mai mult, în acest week-end, în două zile, IGPR a dispus șefilor din subordine să organizeze ședințe de lucru sâmbătă și duminică, acuză sindicaliștii. Totul trebuie să fie gata până luni, 13 ianuarie.

„Cu speranța la noile schimbări din conducerea MAI, despre care eram siguri că nu au cum să fie mai dezastruoase decât cele din mandatul fostului ministru, Carmen Dan, începem să constatăm că nu prea există diferențe de abordare. După 2 luni de mandat, după vorbe așezate frumos și apariții care să „placă” publicului larg, ministrul Vela a decis că vrea reorganizarea Poliției Române.

Este evident că în acest moment al existenței noastre ca instituție, se impun reforme, modificări structurale și abordări noi în Poliția Română, însă în niciun caz acestea nu pot fi gândite în 2 zile de weekend. Pentru ca sarcina primită vineri, 10 ianuarie, de la conducerea MAI, de a transmite la prima ora a zilei de luni, 13 ianuarie, propuneri de reorganizare, IGPR a dispus șefilor din subordine să organizeze ședințe de lucru sâmbătă și duminică.

Astfel, după o videoconferință ce a avut loc vineri la ora 15:00 cu șefii de inspectorate, li s-a transmis să își consulte subalternii până luni și să transmită propunerile lor, până duminică la ora 10:00, menite să satisfacă noile „provocări instituționale și provocări ce trebuie atinse”, așa cum frumos le-a scris inspectorul general în adresa transmisă în teritoriu.

Halal reformă dacă cineva crede că 2 zile de discuții sterile între șefii structurilor vor putea genera un rezultat care să se plieze pe nevoile existente. Să nu mai vorbim că abia în aceasta după amiază s-a transmis de la nivelul IGPR ca la discuții să fie invitați și reprezentanții organizațiilor sindicale, în condițiile în care, la unele inspectorate de poliție, ședințele au avut loc la prima oră a dimineții, și astfel am rămas neconsultați.

Dincolo de această intenție de reformare, noi ne confruntăm în continuare cu imposibilitatea asigurării unui nivel minim de funcționalitate al serviciului polițienesc. Aici vorbim despre unități de poliție care nu au polițiști planificați în serviciu pe toată durata celor 24 de ore, 7 zile din 7, vorbim despre disproporții imense cu privire la volumul mare de dosare penale aflate în lucru la structuri care au 2-3 polițiști, sau de situații în care se pune lacătul pe ușa postului de poliție la sfârșitul de săptămână.

Cu alte cuvinte, cum putem vorbi de reformă sau reorganizare fără resurse, fie ele umane sau logistice, atâta vreme cât nu există o coerență la nivel național în ceea ce privește abordarea serviciului polițienesc. Mai mult, dincolo de Poliția Română, circulă, „pe surse”, pentru că este o secretomania totală în MAI, un proiect de restructurare/reorganizare al MAI care a fost hotărât în cerc restrâns, fără ca nici măcar structurile asupra cărora se răsfrâng modificările să fie consultate.

Cu presupusul plan de reorganizare, ministrul Vela intenționează să se prezinte în CSAT, în data de 15 ianuarie, pentru a obține avizul și a proceda la executarea acestor modificări pe care le-a gândit unilateral, fără nicio consultare prealabilă cu organizațiile sindicale. Nu vrem să invocăm laitmotivul guvernării precedente, „noaptea ca hoții”, dar se pare că și actualul Guvern procedează în stilul pe care ei l-au blamat atât de mult când se aflau în opoziție. În măsura în care vom intra în posesia unor informații relevante și confirmate, vom reveni cu amănunte despre marea re(dez)organizare”, transmite Europol.

Vezi și EXCLUSIV Se încing spiritele! Fostul om al lui Traian Băsescu, făcut praf: Nu i s-a propus niciodată

E oficial! Se dau amenzi uriașe sau ore de muncă în folosul comunității pentru această faptă

Alertă în MAI! După semnalul lui Dumitru Coarnă, polițiștii se pensionează pe capete!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare