sursa foto:  wowbiz.ro

EXCLUSIV Dumitru Coarnă îi vinde pontul cel mare lui Marcel Vela! Doi șefi din Poliție ce ar trebui executați

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a reiterat, luni, că toți polițiștii care au conexiuni cu lumea interlopă și cu politicul vor fi sancționați.

În acest sens, Dumitru Coarnă, președintele SNPPC, a declarat, luni seara, pentru Bugetul.ro, că ministrul de Interne ar trebui să înceapă cu șeful IPJ Constanța, Constantin Dancu, și cu șeful IPJ Călărași, Marian Iorga, care, în opinia liderului de sindicat, ar trebui demiși imediat din funcțiile pe care le ocupă.

Pe șeful IPJ Călărași, Marian Iorga, Dumitru Coarnă îl acuză de „luare de mită”, în vreme ce despre șeful IPJ Constanța, Constantin Dancu, spune că a rămas în funcție grație unui blat între Marcel Vela și Liviu Tit Brăiloiu, senator PSD. În luna noiembrie, Marcel Vela a semnat o nouă împuternicire pentru ca Dancu să rămână la conducerea Poliției Constanța.

Vezi și Răsturnare de situaţie! Marcel Vela şi Guvernul Orban lovesc în poliţişti! Sindicalişii ameninţă

„I-am cerut ministrului de Interne să-i demită (n.r. – pe șeful IPJ Călărași, Marian Iorga, și pe șeful IPJ Constanța, Constantin Dancu). Cei doi ar trebuie revocați din cauza managementului defectuos, coroborat cu o serie de infracțiuni pe care le are domnul ministru despre ei, la nivel informativ.

Blat între PSD și PNL, pentru menținerea în funcția a șefului IPJ Constanța?

Pe Dancu, poate să-l revoce oricând domnul Vela, chiar și mâine. Și atunci de ce nu o face? E coleg de Senat și de Comisie de apărare cu domnul Brăiloiu (n.r. – Tit Brăiloiu). Iar domnul Brăiloiu trage de domnul Dancu și sigur că am ajuns aici.

La Călărași, e un management total defectuoas, o atitudine din asta pe care nu pot să o numesc în vreun fel. De la vocabular, adresare subordonți, până la zonă infracțională – luare de mită. Am și sesizat IGPR-ul, dar nimeni nu vrea să cerceteze. Poate să-i demită la orice oră, pentru că are informații clare, certe, fără niciun dubiu”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

L-am întrebat pe liderul de sindicat dacă cunoaște și alți șefi de Poliție cu probleme, însă acesta ne-a precizat că, deși sunt și în alte zone, nu are informații certe despre ei.

„Eu mă raportez doar la ceea ce cunosc. Sunt și în alte de zone, dar nu am informații care să mă ducă la o concluzie certă. Aici, la Călărași și la Constanța, da, cu certitudine”, a mai spus, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Conform unor surse ale Bugetul.ro, Marian Iorga și Constantin Dancu ar urma să fie „executați” în viitorul apropiat de șeful Internelor.

Avetismentul dat azi de către Marcel Vela

„Toți polițiștii care sunt mână în mână cu interlopii și pe cale administrativă vor fi sancționați. Controalele se referă la relații care sunt publice între polițiști sau șefi de poliție cu clanurile interlope în unele județe. Evident că și serviciul de Protecție Internă și presa au scos la iveală informații. Ca măsură evidentă va fi sesizarea Parchetului Militar și a DIICOT cu privire la ceea ce fac polițiștii pentru că spre bucuria mea sunt foarte mulți polițiști de calitate care nu tolerează ce fac colegii lor. Pe viitor încercăm să profesionalizăm structurile și să nu mai depindă de factorul politic numirile”, a spus ministrul de Interne.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare