vela politie

sursa foto:  mediafax.ro

Răsturnare de situaţie! Marcel Vela şi Guvernul Orban lovesc în poliţişti! Sindicalişii ameninţă

Lovitură de teatru! După ministrul de Interne, Marcel Vela, şi premierul Ludovic Orban i-au asigurat pe polițiști că-și vor primi toate sporurile și drepturile salariale, iată că Executivul a întors-o acum.

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din MAI, amenință că, dacă Marcel Vela și membrii Guvernului Orban nu-și vor respecta promisiunile, după Sărbători, polițiștii vor ieși în stradă.

Vezi și Marcel Vela l-a executat pe milițianul școlit de FBI! Avea salariu și o pensie de 13.000 de lei

„Am avut întâlnirea cu domnul Cîțu, ministrul de Finanțe, i-am dat solicitările noastre cu salarizarea pe 2020, impactul pe 2020, undeva la două miliarde de lei, și mi-a spus că analizează și că săptămâna viitoare vom discuta punctual. Am o reținere în a crede în ce spune Cîțu, pentru că am o informație portivit căreia Guvernul vrea să proroge termenul de aplicare a Legii 153 până în martie, adică să nu majoreze salariile polițiștilor de la 1 anuarie, așa cum prevede legea și polițiștii să nu mai beneficieze de ¼ din majorarea din 2022 la salariul de bază. Nici Decizia 51 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, de egalizare la nivel maxim a sporurilor de fidelitate, pericol și studii superioare nu cred că va fi aplicată de la 1 ianuarie, banii aceștia fiind calculați din 2015 până în prezent. Noi am intrat în majorare abia în 2019, am fost tot timpul lăsați la coada clasamentului bugetarilor, din diferite motive, nu ne-au suportat, i-am reținut, i-am arestat, le-am probat activitățile infracționale unora din politică. Le-am transmis prin diferite canale că, după Sărbători, ne pregătim de acțiuni de protest, pentru că nu vom accepta să fim din nou călcați în picioare și să devenim sacrificații de serviciu ai lui Vela și ai altora ca el”, a declarat Dumitru Coarnă, pentru Național.

Vezi și Dumitru Coarnă a bătut palma cu Marcel Vela! Promisiunea ministrului de Interne: Se aplică de la 1 ianuarie 2020

Lanțul de iubire a durat doar o lună

La începutul lunii noiembrie, șeful SNPPC anunța că ministrul Marcel Vela i-a promis că, începând cu 1 ianuarie 2020, toate drepturile financiare ale polițiștilor și personalui contractual vor fi respectate.

„Ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Marcel Vela, promite respectarea tuturor drepturilor polițiștilor și personalului contractual

În cursul după-amiezii de ieri, 14 noiembrie, președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Dumitru Coarnă, s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Marcel Vela, pentru discuții referitoare strict la drepturile financiare ale personalului MAI, fiind abordate inclusiv reglementarea și aplicarea acestora de la 1 ianuarie 2020.

Președintele FSPPC a prezentat principalele solicitări salariale pe care organizația noastră le revendică, precizând că unele dintre acestea au fost ignorate de către ordonatorii principali de credite, fapt care a indus o stare majoră de nemulțumire în rândurile personalului și a generat manifestări de protest în anii anteriori:

– majorarea cu ¼ din diferența salarială prevăzută în Anexele VI și VIII ale Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;
– promovarea în funcție a celor care îndeplinesc condițiile pentru 2019 și 2020;
– majorarea normei de hrană pentru tot personalul MAI, asemenea celorlalte structuri militarizate din familia noastră ocupațională;
– introducerea în salariul polițiștilor și personalului contractual a majorării pentru titlul ,,specialist de clasă”;
– egalizarea la nivel maxim a salariului de funcție, conform Deciziei CCR 794/2016 și a Deciziei 51 din 11.11.2019 (care a dat dreptate SNPPC, în acest sens, urmând a fi publicată în M. Of.);
– acordarea, la timp și în cuantumurile prevăzute de lege, a drepturilor de natură financiară, pentru a se evita acțiunile în instanțele de contencios administrativ-fiscal. În acest sens, președintele SNPPC a făcut referire la neaplicarea, de către ordonatorii de credite, a Deciziei CCR 794/2016, fapt care a generat mii de procese în instanțe, ceea ce implică timp, efort uman, proceduri de executare silită și alte resurse consumate inutil, de către ambele părți, în final câștigul de cauză fiind acordat, clar și just, SNPPC.

Ministrul Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, a promis că va face toate demersurile aflate în competența sa și ,,va respecta în integralitate toate drepturile prevăzute de lege pentru personalul MAI”, se arăta într-un comunicat de presă al SNPPC.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare