sursa foto:  cotidianul.ro

EXCLUSIV Document. Ministrul Marcel Vela răstoarnă acuzațiile lui Dumitru Coarnă

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a reacționat la afirmațiile făcute de către Dumitru Coarnă, președinte SNPPC, pentru Bugetul.ro, acuzându-l pe liderul sindical că „propagă lucruri neadevărate”.

Dumitru Coarnă l-a acuzat pe ministrul Vela că ascunde planul de reorganizare a Ministerului de Interne. Totodată, liderul sindical a declarat, pentru Bugetul.ro, că nu există finanțare pentru reorganizarea MAI-ului.

În replică, Marcel Vela susține că președintele SNPPC ‘propagă lucruri nedevărate’. În privința finanțării necesare reorganizării Mininisterului de Interne, Marcel Vela ne-a precizat că se numește „eficientizare” și că se vor face „economii financiare, nu costuri suplimentare”.

„Aveți aici comunicatul care a apărut miercuri seara (de comun acord) pe site-ul MAI și pe conturile de la sindicate, semnat de toți liderii de sindicat prezenți la întâlnire, inclusiv de persoana care prezice și ghicește viitorul folosindu-se de site-ul dvs. ca mijloc de afirmare personală și de propagare a unor lucruri neadevărate”, ne-a transmis ministrul Vela.

Mai mult, șeful MAI ne-a precizat că întâlnirea cu sindicaliștii „a fost foarte utilă” și că toți au promis că vor veni „cu propuneri scrise”.

Vezi și Mare atenție, Marcel Vela! Bubuie Ministerul de Interne: Șeful Jandarmeriei Române, acuzat de răpire

De asemenea, reporterul Bugetul.ro l-a întrebat pe Marcel Vela dacă există resurse financiare pentru susținerea reorganizării Ministerului de Interne.

„Se numește eficientizare. Se fac economii financiare, nu costuri suplimentare. Am repetat de cel puțin 10 ori în ședință, a înțeles toată lumea, doar că unii vor să vină cu diversiuni”, a subliniat, pentru Bugetul.ro, ministrul Vela.

„Astăzi, 15 ianuarie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința de consultare între conducerea instituției și reprezentanții organizațiilor sindicale ale polițiștilor și ai Corpului National al Polițiștilor.
Ședința a fost condusă de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, iar din partea MAI au mai fost prezenți secretarul de stat pentru ordine publică, chestor – șef de poliție Bogdan Despescu, și directorul de cabinet al ministrului, colonel în rezervă Traian Berbeceanu.
Această consultare a avut loc ca urmare a dorinței conducerii MAI de a exista un proces transparent și echitabil de identificare a unor soluții pentru eficientizarea instituției, stabilindu-se de comun acord ca propunerile scrise ale organizațiilor sindicale să fie înaintate MAI.
Pentru o bună organizare și comunicare, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a propus întâlniri periodice într-un Consiliu consultativ sindical.
Întâlnirea face parte din calendarul inițiat pentru armonizarea tuturor propunerilor părților implicate în procesul de modernizare a Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în comunicatul semnat atât de către Marcel Vela, cât și de către Dumitru Coarnă.

Coarnă: „Discuția a fost fără fond”

Anterior, Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, a susținut, pentru Bugetul.ro, că ministrul de Interne ține la secret planul de reorganizare a Poliției Române.

Potrivit lui Coarnă, nu există finanțare pentru această reorganizare a MAI.

Discuția a fost o formă fără fond. Nu au prezentat planul pentru reorganizare. A fost o discuție doar pentru că a crea senzația, în opinia publică, că ne consultă”, a declarat Dumitru Coarnă, pentru Bugetul.ro, după ce, miercuri, a avut o întrevedere cu Marcel Vela.

Vezi și Toți șoferii sunt vizați! Marcel Vela schimbă legea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare