sursa foto:  aktual24.ro

EXCLUSIV Acuze grave la adresa aliaților lui Liviu Dragnea! Rolul serviciilor secrete

De când a preluat frâiele Puterii, Coaliția PSD-ALDE s-a bazat, în repetate rânduri, și pe UDMR. Ei bine, acestor aliați de încredere ai lui Liviu Dragnea li se aduc acuze grave. În mod surprinzător, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România este atacată de Consiliul Național Secuiesc.

Concret, Consiliul Național Secuiesc (CNS), care în week-end-ul recent încheiat a organizat un marș pentru autonomia așa-zisului ținut secuiesc, acuză pe site-ul oficial că serviciile secrete ar sta la baza înființării Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), ceea ce ar reprezenta o imensă lovitură pentru Liviu Dragnea, având în vedere lupta pe care acesta susține că o dă cu Statul Paralel și Serviciile Secrete.

Informația prezentată, în exclusivitate, de Bugetul.ro poate fi observată accesând versiunea în limba engleză a site-ului CNS.

În cadrul unui articol publicat în 2009, în care se explică ce sunt secuii și se prezintă istoria acestora, intitulat „Secuii și lupta lor pentru autonomie”, autorul Zsolt Arus scrie că în Decembrie 1989, după Revoluție, a fost formată Uniunea Democrată a Maghiarilor din România și că, făcând o punte peste ani, putem presupune că autoritățile statului, mai precis Serviciile Secrete, au avut și ele un rol în acest proces.

Același autor scrie că secuii sunt un popor diferit de maghiari, dar că sunt înrudiți, oarecum, cu triburile maghiare.

ATENȚIE! Acest articol nu poate fi văzut dacă accesați versiunea în limba română a site-ului.

2.000 de persoane au cerut autonomia așa-zisului ținut secuiesc

Marşul organizat, duminică seara, la Târgu Mureş, de Ziua Libertăţii Secuieşti, pentru depunerea unei petiţii pro-autonomie la Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, la care au luat parte circa 2.000 de persoane, s-a încheiat fără incidente, a anunțat Agerpres.

Pe parcursul marşului prin Târgu Mureş, care a urmat comemorării secuilor executaţi de armata austriacă în 1854, pentru conspiraţie, de la Monumentul Secuilor Martiri, manifestanţii au scandat: „Autonomie!”, „Să piară Trianonul!” şi „Libertate pentru Beke!”, cu referire la Beke István şi Szőcs Zoltán, membri ai grupării „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, condamnaţi pentru acte de terorism de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte 5 ani de închisoare.

Petiţia a fost depusă la Prefectura Mureş de către Izsák Balázs, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Tőkés László preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), Mezei Janos, preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Zakarias Zoltan, membru în prezidiul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) şi alţi reprezentanţi ai CNMT şi PPMT, ocazie cu care manifestanţii au scandat „Autonomie!”.

Între revendicările cuprinse în petiţie se regăseşte autonomia ținutului secuiesc şi eliberarea din închisoare a lui Beke István şi a lui Szőcs Zoltán.

Vezi și

Mutarea anului 2019! Gigantul Kaufland vrea să cumpere unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de magazine de pe piață

Mare atenție! Lista sporurilor la pensie în funcție de vechimea în muncă a fost publicată

Vești uriașe! Cine sunt beneficiarii unui concediu dublu

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare