sistemul 112

sursa foto:  romania-actualitati.ro

EXCLUSIV Raed Arafat reacționează! Ar face față România unui cutremur devastator, asemănător cu cel din Turcia?

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter a lovit, vineri, provincia Elazig din estul Turciei, la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice. Seismul a fost resimţit și în provinciile și țările vecine, precum și în Siria și Georgia. Cel puţin 21 persoane au murit și peste o mie au fost rănite, conform informațiilor apărute în spațiul public, până la această oră.

În acest sens, Bugetul.ro l-a contactat, sâmbătă, pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, doctorul Raed Arafat.

L-am întrebat pe șeful DSU dacă România este pregătită, la această oră, să facă față unui seism de-o asemenea magnitudine.

Raed Arafat ne-a precizat că „niciodată nu putem spune că suntem 100% pregătiți pentru orice”, subliniind că țara noastră este mai bine pregătită decât acum doi-trei ani.

Noi avem pregătirile noastre. Este posibil să solicităm și ajutor internațional. Oricum, suntem mai bine pregătiți decât acum doi-trei ani.

Dotarea este mult mai multă, pregătirea este mai multă. Deci, suntem pregătiți până la o limită, depinde de impactul cutremurului.

Putem să gestionăm singuri sau poate să apelăm la Protecția Civilă Europeană, să-i chemăm și pe alții să ne sprijine în intervenție, cum s-a întâmplat în Albania, când ne-au chemat ei pe noi”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Raed Arafat.

Încă o dată, e foarte greu de zis, pentru că depinde de distrugerea care o cauzează cutremurul. Suntem mai pregătiți ca înainte, dar niciodată nu putem să zicem că suntem 100% pregătiți pentru orice. Dacă cutremurul la care faceți referire lovea în Istanbul, poate că efectele erau altele”, ne-a mai spus doctorul Arafat.

În ceea ce privește o eventuală intervenție a autorităților române în Turcia, Raed Arafat a spus, pentru Bugetul.ro, că, deși „avem echipele în alertă, nu ni se va solicita ajutorul la momentul actual”.

Noi am vorbit la protecția civilă Europeană, avem echipele spre alertă, numai că, din informațiile pe care le avem, nu ni se va solicita ajutorul la momentul actual. Oricum, noi ne-am anunțat disponibilitatea”, ne-a declarat Raed Arafat.

Vezi și

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare