sursa foto:  newmoney.ro

EXCLUSIV BUGETUL.RO Documente. Soția lui Nelu Tătaru plătește, la Primărie, o chirie de 8 lei/mp pentru afacerea familiei

Dezvăluire BUGETUL.RO. Reporterul Bugetul.ro  a intrat în posesia unor documente incendiare. Soția ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, plătește o chirie de 8 lei/mp la una dintre farmaciile pe care le deține. Lunar, Rodica Tătaru achită o chirie de 240 de lei pentru o suprafață de 30 de mp, în localitatea vasluiană Bunești-Averești. Contractul de închiriere nr. 2902 a fost semnat în luna noiembrie a anului 2013. Cinci ani mai târziu, în 2018, s-a semnat un act adițional, prin care s-a făcut o prelungire, pentru cinci ani, a înțelegerii, până în decembrie 2023. Înțelegerea este semnată de primarul PSD al localității Bunești-Averești, Vasile Tărăgan. Trebuie precizat că și în 2013, anul în care a fost încheiat inițial contractul de închiriere, era primar același Vasile Tărăgan.

În luna decembrie a anului 2018, Consiliul Local Bunești-Averești aproba <<prelungirea prin Act Adițional a Contractului de închiriere nr. 2902 din 20.11.2013, având ca obiect închirierea spațiului în suprafață de 30 mp cu destinația de farmacie uz uman, aparținând domeniului public al comunei Bunești-Averești, situat în clădirea „Dispensar uman Bunești”>>.

Prelungirea contractului de închiriere menționat la alin. (1) se va face pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 31.12.2018 până la data de 31.12.2023”, se menționează în HCL-ul din 2018.

Primarul Vasile Tărăgan, mandat special să semneze în numele și pe seama comunei Bunești-Averești

Conform aceluiași document, primarul Vasile Tărăgan a primit mandat special pentru a reprezentat comuna în contractul încheiat cu soția ministrului Nelu Tătaru.

„Se acordă mandat special primarului comunei Bunești-Averești , să semneze în numele și pe seama comunei Bunești-Averești, actul adițional la contractul de închiriere, conform Anexei, care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, se precizează în documentul citat.

240 de lei pe lună, pentru 30 mp

În Actul Adițional se precizează că primarul îi închiriază farmaciei Crataegus Pharma SRL un spațiu de 30 de metri pătrați, care aparține domeniului public Bunești-Averești.

Chiria lunară pentru folosirea spațiului închiriat care face obiectul prezentului contract este de 8 lei/m.p./lună, respectiv 240 de lei/lună și se constituie de la data semnării actului adițional. Chiria se va indexa anual cu rata inflației comunicată de INS”, se specifică în documentul descoperit de Bugetul.ro.

Aici trebuie precizat că rata inflației a scăzut în 2019, la 3,8%, față de 2018, când era 4,6%. Așadar, la ora actuală, soția lui Nelu Tătaru ar trebui să plătească o chirie mai mică de 240 de lei pe lună.

Vezi și Uimitoarea evoluție a lui Tănase Stamule! De la 200 de lei pe an, la 9.000 de Euro pe lună de la stat

Mega-veste! Anumiți angajați ar putea primi noi sporuri salariale

EXCLUSIV În stare de alertă, SPP face noi achiziții de mașini! Limuzine de peste 100.000 de euro

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare