sursa foto:  playtech.ro

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

Update. Carmen Haiducu, denunțătoarea lui Mircea Beuran, susține că nu a ajuns prin intermediul deputatului Emanuel Ungureanu la DNA.

„Adevărul este următorul. Informaţia cuprinsă în dosarul DNA, că i-aş fi oferit bani pentru un post este reală. Faptul că aş fi ajuns prin intermediul domnului Ungureanu la DNA este fals. Am discutat personal cu domnul profesor Beuran. În altă ordine de idei, el nu este o victimă, aşa cum se erijează la TV.

Nu este moral să oferi bani, dar nu aveam altă soluţie, nu îi face nimănui plăcere să ofere bani, nici mie nu mi-a facut. Dacă aveam orice altă soluţie decentă şi morală, să susţin un examen şi să obţin un post, aş fi ales această opţiune.

Am fost la el în birou. Se afla în funcţia necesară pentru a face aceste acţiuni. Până să primească această sumă, domnul Beuran a susţinut că ocuparea oricărui post este imposibilă. După aceea, a scos postul. Banii i-am dat la el în cabinet. Din moment ce i-a primit, probabil că i s-a părut normal”, a declarat, la , Haiducu.

Chirurgul Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu vineri, pentru 30 de zile, în dosarul în care procurorii DNA îl acuză de luare de mită.

Persoana care l-a denunțat pe Mircea Beuran este medicul Carmen Haiducu, angajată la Spitalul de Urgență Floreasca, informează Antena 3. Informația a fost confirmată și de sursele Bugetul.ro.

Conform surselor Bugetul.ro, aceeași Carmen Haiducu, care lucrează la Secția Chirurgie a Spitalului de Urgență Floreasca, i-ar fi furnizat o serie de informații lui Emanuel Ungureanu, deputat USR, care au dus la demiterea lui Mircea Beuran de la șefia Secției de Chirugie a Spitalului de Urgență Floreasca.

Ne referim la informațiile privitoare la incendierea unei persoane pe masa de operație a Spitalului de Urgență Floreasca.

Vezi și EXCLUSIV Acțiune, motor! Marcel Vela filmează??!

Emanuel Ungureanu a transformat „2 asistente” în „2 brancardieri” 

La 28 decembrie 2019, Emanuel Ungureanu dezvăluie, pe Facebook, că medicul Mircea Beuran „a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie”. Pentru a întări cele spuse, Ungureanu prezintă relatările a două „2 asistente” angajate la Floreasca.

<<Iată cum descriu 2 asistente că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Asistenta 1

Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

Vezi și Cine ar fi îngenuncheat-o pe Ana Birchall – De ce nu ar fi ajuns ministru în Guvernul Orban

Asistenta 2

„Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului.”>>, precizat Ungureanu, în postarea inițială de pe Facebook.

Ulterior, în data de 3 ianuarie 2020, la ora 01:59, deputatul USR atribuie aceleași mărturii unor brancardieri.

<<Iată cum descriu 2 brancardieri că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Brancardier 1

„Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

Brancardier 2

„Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului.”>>, a precizat, în update-ul făcut noaptea târziu, deputatul USR.

Emanuel Ungureanu a mințit în plângerea către Parchetul General?

La 30 decembrie 2019, deputatul USR făcea plângere la Parchetul General, împotriva lui Mircea Beuran. În plângerea adresată procurorului general al României, Ungureanu scria că sunt „mărturiile a doi brancardieri”, deși pe Facebook scrisese că aparțineau unor asistente.

Domnule procuror general, în data de 28 decembrie am publicat pe pagina mea oficială de facebook un text însoțit de imaginea profesorului Beuran și mărturiile a doi brancardieri prin care am dezvăluit în urma unor informații primite de la un avertizor de integritate din sistemul sanitar, faptul că într-un Bloc Operator al Spitalului Floreasca ar fi fost arsă pe masa de operație o pacientă de 66 de ani de către profesorul Beuran. Ulterior acestei informații publicate de mine, Ministerul Sănătății prin vocea Secretarului de Stat, Horațiu Moldovan a confirmat informațiile publicate de mine susținând că prin prisma actelor medico-legale, a protocolului operator și a foii de observație, medicul care a participat și coordonat de la începutul până la sfârșitul intervenția chirurgicală a fost doctorul Beuran.”, îi scria, printre altele, Emanuel Ungureanu procurorului general.

Ulterior, la 3 ianuarie 2020, după cum v-am demonstrat mai sus, deputatul USR a modificat și varianta de pe Facebook.

Scandalul pacientei incendiate în sala de operație a dus la demiterea lui Mircea Beuran. Ministerul Sănătății a anunțat, la 6 ianuarie 2020, că Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce pacianta respectivă a decedat.

Cercetarea efectuată de conducerea unității a arătat că femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii.

Emanuel Ungureanu a recunoscut că a fost contactat de Carmen Haiducu

Într-o intervenție la Realitatea PLUS, același Emanuel Ungureanu a recunoscut că a fost contactat de Carmen Haiducu.

O persoană care i-ar fi dat mită lui Beuran m-a contactat. (…) Este vorba despre 10.000 de euro. Informatiile pe care le detineam acum cateva luni cu privire la posibile fapte de coruptie cu privire la Beuran ar putea fi confirmate in aceste zile. Sunt implicate si alte persoane din sistemul medical, nu numai el. As lasa ca procurorii sa comunice numai ce pot in aceasta faza a anchetei penale. (…) Nu e un caz particular, chiar ieri imi scria un domn despre practicile unor dumnezei medicali. Azi am primit informatii de la un domn care reprezenta o firma de medicamente si care-mi explica cum a dat mita in doua tranase unor doctori care erau sefi de sectie si care foloseau foamea de bani a unor firme din industrtia farmaceutica pentru a si rotunji veniturile. Eu ii trimit la procurori sa-si faca datoria civica. E trist ca oamenii au mai multa incredere in mine uneori decat in istitutii ale statului„, a declarat Emanuel Ungureanu, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

Apoi, el a revenit pe Facebook, precizând că a fost contactat „acum câteva săptămâni” de Haiducu și că el a trimis-o la DNA.

Medicul Beuran a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită!

https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=9699

Acum câteva săptămâni un medic m-a contactat și a pretins că Beuran i-ar fi cerut 10.000 de euro pentru a obține un post de asistent universitar.

Am trimis medicul să se adreseze DNA, procurorii susțin că au fapte și probe că Beuran ar fi primit acești bani.

Să înfunde pușcăria dacă este vinovat!

Beuran și Lucan nu îi reprezintă în niciun caz pe toți medicii din România, foarte mulți dintre ei sunt cinstiți și le datorăm respectul total pentru munca lor nobilă!”, a dezvăluit Emanuel Ungureanu

Beuran e acuzat că a primit 10.000 de euro mită

Joi, procurorii DNA l-au acuzat pe Mircea Beuran că luat mită de 10.000 euro „pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor”. Vineri, magistrații l-au plasat pe Mircea Beuran în arest la domiciliu, pentru 30 de zile.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 90/VIII/3 din data de 13 februarie 2020, privind efectuarea unor percheziții domiciliare în municipiul București, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului:
BEURAN MIRCEA, care la data faptei îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.
Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor.
Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 14 februarie 2020, inculpatul Beuran Mircea urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Precizăm că, prezentul dosar s-a constituit ca urmare a sesizării depuse de persoana care a remis banii menționați mai sus, cu titlu de mită.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare