sursa foto:  psnews.ro

EXCLUSIV! Dragnea vrea remaniere cât mai repede! Ce miniștrii surpriză sunt vizați

În 2 ani, de când a preluat puterea, PSD a ajuns deja la al treilea premier. Culmea este că demiterile au fost în urma unor conflicte interne, în timp ce opoziția a fost practic inexistentă. Cât despre numărul miniștrilor schimbați, este greu de ținut evidența, ținând cont de viteza cu care au loc remanierile. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care administrația publică este efectiv la pământ și nu performează. Atunci când te afli într-o permanentă reformă, se întâmplă ca-n legenda cu meșterul Manole, ce noaptea clădea, ziua se surpa.

În acest context instabil, se pare că Liviu Dragnea i-ar fi dat ordin premierului Viorica Dăncilă să execute niște remanieri. Rareș Bogdan anunța acum ceva timp că pe lista neagră s-ar afla Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene și Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor. Realizatorul B1 Tv, Radu Banciu aruncă și el în spațiu public alte nume mai pământene: Dănuț Andrușca, ministrul Economiei, care nu a ratat nicio ocazie să se facă de râs, Valentina Popa, ministrul Educației, care s-a remarcat prin greșelile gramaticale constante și George Ivașcu, ministrul Culturii, susținut de Gabriela Firea.

Premierul Viorica Dancila nu infirmă și nici nu confirmă zvonurile, dar declară că nu s-ar fi vorbit de nicio remaniere încă. Totuși subliniază că intr-adevar, unii ministri „merg cu viteza intai, altii cu a doua”.  Ceea ce înseamnă că în curând vor fi taxați cu funcția. „Fiecare ministru are o fisa cu programul de guvenare (…) o foaie de parcurs, cu luna in care trebuie sa termine un obiectiv, trebuie sa se incadreze in acea foaie de parcurs”, se justifică Dăncilă.

Surse politice și guvernamentale au declarat pentru bugetul.ro că miza viitoarei remanieri ar fi ca un greu din Guvern să rămână fără portofoliu. Este vorba despre Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale. Doar că lucrurile sunt un pic mai complicate decât par și demiterea lui s-ar lăsă cu repercusiuni asupra imaginii lui Liviu Dragnea, care ar căuta în prezent o soluție de PR prin care să nu iasă șifonat din povestea aceasta nici în fața electoratului și nici a partidului.

Vezi și EXCLUSIV! Când va fi gata un impresionant proiect al Guvernului SUA în România – Valoarea investiției, strict secretă!

Afacerea Cupru Min și Mihai Fifor

Motivul nemulțumirii față de Fifor îl reprezintă ca de fiecare dată banii și puterea. Pretextul și în același timp miza este Cupru Min, o afacere cu foarte multe ramificații interesante, pe care însă nu le vom prezenta complet de data aceasta.

Bomba a explodat în presă după dezvăluirile lui Cătălin Tolontan, care potrivit unor surse, ar fi primit informațiile de la doamna de Cupru, Maria Gherghe. Aceasta conduce firma Roenfer din Voluntari, care până acum achiziționa toată producția de cupru a României de la Cupru Min și o exporta la prețuri considerabile. Practic firma ei cu doar 6 angajați în 2011 făcea anual zeci de milioane de euro. Supărată că a pierdut licitația în fața chinezilor, care au oferit un preț mult mai mare, a dat drumul unei campanii de presă. Desigur că în spatele ei, jocurile sunt mult mai complexe, iar ea nu este singură în această poveste cu bani mulți.

Mihai Fifor și Mihai Tudose fac și ei parte din această ecuație și au ajuns pe lista neagră. De altfel, o analiză minuțioasă a site-urilor de știri care au relatat această investigație arată destul de clar care este miza fiecărei grupări implicate în acest joc al milioanelor de euro. Desigur că nici serviciile screte nu lipsesc din ecuație. Sunt vizate atât SIE, cât și SRI, dar momentan subiectul a fost lăsăt puțin în așteptare. Totuși se pare că motivul de PR, pe care ar dori Dragnea să-l invoce, pentru remanierea lui Fifor ar fi Cupru Min. Momentan, însă decizia este riscantă și rămâne de văzut ce strategie va aplica liderul PSD.

Vezi și Ia naștere un nou GIGANT pe piața locală: Tranzacție bombă între două companii de top

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare