sursa foto:  realitatea.net

EXCLUSIV! Când va fi gata un impresionant proiect al Guvernului SUA în România – Valoarea investiției, strict secretă!

Guvernul Statelor Unite ale Americii are un proiect impresionant în România! Americanii le-au cerut autorităților locale să nu divulge opiniei publice valoarea totală a investiției. 

La câțiva kilometri de baza militară de la Deveselu, americanii construiesc, în orașul Caracal, o creșă, acolo unde vor putea merge copiii soldaților cazați în zonă.

Autoritățile locale le-au pus la dispoziție americanilor un teren, iar aceștia din urmă au venit cu banii pentru ridicarea creșei. Ei au avut, însă, o dorință clară: suma donată orașului să rămână confidențială.

Contactat de Bugetul.ro, primarul din Caracal, Liviu Dumitru Radu a dezvăluit, în exclusivitate pentru site-ul nostru, că proiectul va fi gata în luna septembrie.

„(n.r. – Creșa) este aproape gata. În septembrie se dă în folosință. Încă nu este terminată, recepția nu este făcută. Urmează să fie gata în vara aceasta”, ne-a declarat edilul Caracalului.

Când l-am întrebat de valoarea investiției, Liviu Radu ne-a spus că americanii i-au interzis să vorbească despre acest subiect.

„Nu pot să vă spun chestia asta, fiindcă ne-au interzis cei de acolo să vorbim de sume. O să fie o donație a americanilor către orașul nostru și mi-au spus „Domne, puteți vorbi despre orice, dar nu de sume”. Dânșii vor să țină confidențială această treabă.

Vezi și Detalii surprinzătoare! Unde lucrează și cu cât este plătit Florian Coldea, fostul prim-adjunct SRI

E terenul nostru al administrației publice locale și dânșii fac această construcție. Au licitat, e o firmă care lucrează acolo și sper ca până la 1 septembrie să se termine, să se facă și angajări pentru locația asta nouă și să se înceapă activitatea. Este o suprafața de circa 3.000 de metri pătrați, pentru că s-au luat în calcul și o parcare și mai multe lucruri. Era un teren al Primăriei, liber de sarcini, teren gol la vremea respectivă.”, ne-a spus primarul Radu.

Se vor crea noi locuri de muncă

Edilul Caracalului ne-a mai declarat că la această creșă vor fi primiți în jur de 30-35 de copii și că aici vor lucra circa 15 persoane.

„Cred că o să lucreze aproximativ 15 persoane. A fost proiectată pentru 30-35 de copii. Acum depinde de ce vor stabili, la recepție, DSP-ul (n.r. – Direcția de Sănătate Publică) și persoanele care eliberează autorizația de funcționare. Discuția a fost că vor fi primiți până la 50 de copii.

Acest proiect este o donație din partea dânșilor către noi. Eu, ca primar, am încercat să-i integrez, îi mai invităm la teatru, la activitățile pe care le avem. Majoritatea locuiesc în oraș, fie la hoteluri, fie în chirie, fiecare cum și-a găsit. Oamenii s-au integrat în activitățile orașului nostru. Unii s-au mutat cu familiile, alții, separat. Eu discut, mai ales, cu conducerea acestei unități. Lucrurile sunt în regulă”, ne-a mai precizat Liviu Radu.

„Un ajutor pentru orașul nostru”

Primarul Liviu Radu a spus, pentru Bugetul.ro, că, deși americanii fac această investiție, creșa va fi a statului român.

„Creșa este a noastră, a orașului. Autorizația de construcție e pe numele nostru. Oamenii vin cu o sumă de bani, construiesc această creșă, dar va fi a noastră. Nu este creșa americanilor, pot veni și copiii românilor. Nu este o clădire care va deservi baza militară. Este un ajutor pentru orașul nostru”, a precizat edilul.

Întrebat dacă au existat incidente de când soldații americani au venit în zonă, Liviu Radu ne-a declarat: „Nu! Ce incidente? Oamenii își văd de treburile lor, își respectă programul, protocoalele lor. Pe noi ne bucură șederea lor aici. Pe de altă parte, și noi am încercat o upgradare, să fim gazde bune, fiindcă și ei participă la dezvoltarea orașului. Odată ce vin persoane din altă parte, te gândești să dezvolți orașul”.

Alte zece proiecte pentru dezvoltarea Caracalului

Liviu Radu a mai declarat că Primăria are încă zece proiecte pentru dezvoltarea orașului, aproape toate urmând a fi realizate din fonduri europene.

„Avem zece proiecte pentru dezvoltarea orașului. Avem două proiecte la spital, un proiect cu Muzeul Romanațiului, cu Casa „Iancu Jianu”, un proiect pentru zonele defavorizate și persoanele marginalizate, avem un proiect legat de Parcul și Teatrul de Vară, un proiect cu esplanada din fața Primăriei. Ultimul proiect, unde noi nu suntem participanți la cofinanțare, este legat de bazinul de apă Olt, pentru că au fost câteva inundații de-a lungul timpului în oraș și se reface un dig undeva în estul orașului, care să împiedice acumularea de apă din momentul inundațiilor.

Suntem un orășel în dezvoltare. Am fost un oraș foarte bine industrializat, dar, după Revoluție, am piedut această industrie. De aceea, nici bugetul nostru nu este extrem de generos. Toate proiectele sunt pe fonduri europene, în afară de cel legat de Casa „Iancu Jianu”, care este din fondurile noastre”, ne-a explicat primarul Caracalului.

Vezi și Ia naștere un nou GIGANT pe piața locală: Tranzacție bombă între două companii de top

Toți românii cu centrală în apartament vor avea de suferit: Cum vor fi ”arși” la buzunare începând cu luna aceasta

Lovitură grea pentru cei care folosesc țigări electronice: Ce proiect controversat se află pe masa Senatului

Mii de oameni sunt vizați! Decizie CAPITALĂ a Băncii Transilvania

Lucrări de mântuială, în România! Încă o autostradă făcută de italieni se crapă! Ce spune constructorul

Probleme mari pentru Andreea Esca! De ce a fost nevoită să-și închidă 7 magazine

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare