sursa foto:  130km.ro

Lucrări de mântuială, în România! Încă o autostradă făcută de italieni se crapă! Ce spune constructorul

Lucrări de mântuială făcute în România! După ce în 2016 nu a fost construit niciun kilometru de autostradă în țara noastră, iar în 2017 au fost recepționați doar 15 kilometri, în 2018 aflăm că o nouă autostradă construită de italieni se „rupe”.

Celebra „autostradă demolată” a italienilor de la Salini Impregilo a fost doar începutul. O altă șosea ridicată de o firmă italiană a luat-o la vale și se crapă.

De altfel, din cauza degradărilor care au tot apărut după inaugurare sa, şefii de la Drumuri au refuzat anul trecut să îi facă recepţia finală. Constructorul promite să remedieze toate problemele anul acesta, notează economica.net.

Este vorba despre lotul 1 al Autostrăzii Lugoj – Deva, construit de către italienii de la Tirrena Scavi. Acesta a început să se crape, conform unor imagini de săptămâna trecută. În plus a apărut şi o alunecare de teren pe drumul de legătura spre Lugoj (A6), la km 5,500.

Lotul respectiv a fost deschis parţial circulaţiei pe o porţiune de 17 km (între Traian Vuia şi Balint) în decembrie 2013, iar doi ani mai târziu pe restul de 10 km (Balint – Sanovita), potrivit 130km.ro.

Din cauza degradărilor care au apărut constant după deschiderea circulaţiei, şi pe care Tirrena Scavi nu le-a remediat, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a refuzat în 2017 să facă recepţia finală a lucrărilor, au spus surse din cadrul CNAIR pentru ECONOMICA.NET. Potrivit lor, constructorul s-a mulţumit în aceşti ani doar să cârpească mici porţiuni.

Conform sursei citate , reprezentanţii constructorului au spus că nu au apucat anul trecut să facă reparaţiile necesare, dar că se vor mobiliza acum, după trecerea Sărbătorilor.

„Trebuia să facem nişte reparaţii. A venit vremea rea, nu ne-am putut încadra în timp şi a rămas să facem recepţia finală anul acesta, după ce vom interveni în anumite zone. Ştim despre ce e vorba, au fost identificate toate problemele, au fost nişte mişcări de taluzuri. Vom face nişte reparaţii primăvara. Probabil că acum după Sărbători ne organizăm”, a precizat un reprezentant al firmei constructoare.

Tirrena Scavi are mai multe contracte cu statul român. În ultimele luni, Tirrena Scavi şi-a concentrat forţele pe şantierul Podului de la Gilău, care urmează să lege autostrăzile din jurul Clujului. În România, firma italiană a mai construit şi lotul 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda (12,5 kilometri), care ar putea fi deschis circulaţiei luna viitoare.

Totodată, în decembrie 2015, Tirrena Scavi a finalizat şi lotul 2 al autostrăzii Timişoara – Lugoj (25,62 kilometri), cu şapte luni mai devreme faţă de termenul contractual. Tirrena Scavi a mai lucrat şi pe Autostrada Bucureşti – Ploieşti, secţiunea dintre Centura Bucureşti până la Moara Vlăsiei, în cadrul asocierii conduse de Impressa Pizzarotti.

Vezi și Lovitură de teatru! Ghiță suprins la Belgrad cu un cunoscut patron de ziar (pro DNA)! Cine este a treia persoană

Un gigant ungur preia un important monument istoric din România- A fost lăsat să se degradeze

Cutremurător! Ce s-a întâmplat cu cei care l-au condamnat la închisoare pe călugărul de la Tanacu! Cu ce se ocupă astăzi acesta

Celebru politician, divorț cu scandal în săptămâna mare! A încercat să ascundă, dar tot s-a aflat

„Surpriza” cu care Dacia se bate cu Mercedes și Volkswagen! Modelul care cucerește Europa

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare