sursa foto:  clovis.ro

Toți românii cu centrală în apartament vor avea de suferit: Cum vor fi ”arși” la buzunare începând cu luna aceasta

Se anunță o perioadă grea pentru consumatorii casnici care dețin centrală în apartamente. Prețurile la gaze și energie electrică au explodat în ultimele luni, iar România ocupă primul loc în Europa în ceea ce privește scumpirea utilităților energetice.

Potrivit romaniatv.net, începând cu această lună, consumatorii cas­­nici alimentaţi de Engie România, prin­cipalul furnizor de gaze pe piaţa reglementată, vor achita facturi mai mari, după ce Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a majorat preţurile cu 10%. Acesta este cea de-a doua majorare aplicată de la începutul acestui an.

La 1 octombrie, ANRE, condusă la acea vreme de Niculae Havrileţ, trebuia să efectueze o majorare a preţului gaze de 5% pentru consumatorii casnici. S-a amânat însă, declarativ, până la 1 noiembrie, apoi nu s-a mai făcut deloc. Mandatul lui Havrileţ a expirat la 31 octombrie, în locul lui venind deputatul PSD Dumitru Chiriţă, de la Comisia de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, care nu a efectuat majorarea de preţ cerută insistent de furnizori, care menţionau şi ajustări de 20%.
„Preţul gazelor pentru populaţie nu va mai creşte în această iarnă, iar ANRE va analiza o eventuală modificare a tarifelor în cursul lunii martie”, spunea, înaintea înlocuirii şefului ANRE, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii, fostul şef al lui Chiriţă.

Astfel, clienții Engie vor plăti aproape 20% în plus pe factură.  Prețul gazului a urcat de la 60 de lei/MWh la 72 de lei pe MWh. În acest preț intră și tarife de distribuţie, transport, înmagazinare – toate reglementate – şi taxe.
Vezi și Surpriză colosală! S-a aflat cine a câştigat ‘Ferma vedetelor’ – a pus mâna pe o sumă mare de bani

Lovitură grea pentru cei care folosesc țigări electronice: Ce proiect controversat se află pe masa Senatului

Mii de oameni sunt vizați! Decizie CAPITALĂ a Băncii Transilvania

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare